Rieneke Seijts

Rieneke woont in De Goorn, Noord Holland. Ze is moeder van Robine en Merijn. Ze houdt van wandelen, spelletjes en tijd doorbrengen met haar kinderen en vrienden.

Hoe ben je bij Sgoolfotografie terechtgekomen?
Sgoolfotografie kwam bij mijn dochtertje op school. Ik zag de enthousiaste fotografen en de omgang met de kinderen en dacht: Dat wil ik ook!! 
Nu ben ik super trots dat ik bij dit leuke ondernemende team hoor!

Je bent een echte ondernemer. Wat vind je er leuk aan?
Ik kan mijn eigen tijd indelen, ideeën ontwikkelen en daarbij lekker creatief bezig zijn. Bovendien ben ik als ondernemer nu verantwoordelijk voor mijn eigen kwaliteit en succes.

Je bent eigenaar van Rieneke Fotografie en Vormgeving én Tromper. Wat is de geschiedenis van deze  ondernemingen?
Een aantal jaren geleden ben ik als freelance grafisch vormgever begonnen. Als vormgever heb ik mij vooral op geboorte- en familiedrukwerk gericht. Later kreeg ik steeds meer vraag naar fotografie. Dit sprak mij zo aan dat ik mij hier verder in gespecialiseerd heb onder de naam Rieneke Fotografie en Vormgeving. Ik onderhield ook de webshop en logistiek van Tromper.nl (babyrompers met T-shirts in één). In 2014 kreeg ik de kans om het merk en de shop over te nemen. Voor mij leuk en zeer goed te combineren met de fotografie en vormgeving. Naast deze twee ondernemingen ben ik in de winter veel te vinden op de ijsbaan in Hoorn en geef ik daar schaatsles aan de jeugd en de volwassen.

Welke fotografie opdrachten krijg je vaak?
Mijn expertise is newborn- en familiefotografie. Ik maak natuurlijke, spontane portretten zonder al te veel poespas. 
Newbornfotoshoots maak ik bij de mensen thuis in hun eigen omgeving. Elke keer weer mooi om de kersverse ouders te zien met zo’n kleintje. 
Gezinnen en kinderen fotografeer ik graag in de vrije natuur. Kinderen en daardoor ook de volwassen voelen zich dan het meest op hun gemak, waardoor je spontane en vrije foto’s krijgt.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?
We beginnen altijd met een kopje groene thee, maar verder ziet elke dag er anders uit voor mij. Heerlijk die afwisseling! De ene dag ben ik bezig met het ontwerpen van een geboortekaartje en de andere dag bewerk ik foto’s. Daarnaast ontwerp, bedruk en verstuur ik de Trompers. De periodes met Sgoolfotografie zijn erg leuk, maar ook druk. Na deze drukke periode is het altijd weer fijn om even bij te tanken en nieuwe ideeën uit te werken.

Wat inspireert jou?
Ik hou heel erg van een stoere, oude urban-omgeving. Een vervallen gebouw of verwilderde natuur, gaaf! Hierdoor raak ik geïnspireerd en kom ik gelijk tot nieuwe ideeën. Ook is het erg leuk als kinderen lekker zichzelf zijn. Daar krijg ik altijd energie van!

Wat is het leukste dat je ooit heb meegemaakt als Sgoolfotograaf?
Het blijft bijzonder als kinderen je aanspreken in een winkel als ‘de schoolfotograaf’. Je voelt je dan heel even een bekende Nederlander.

Wat is voor jou een geslaagde foto?
Als (verlegen) kinderen zich ontpoppen tot fotomodellen! En kinderen zichzelf zijn en met eigen ideeën komen. Dit levert spontane en vrolijke kiekjes op. Bij het nabewerken zit ik vaak met een grote glimlach naar de foto’s te kijken, en dan besef ik: Ik heb écht de leukste baan!

Over 10 jaar zie ik mijzelf…
Als de favoriete schoolfotograaf in de kop van Noord-Holland en toch gewoon die gezellig spontane en nuchtere vrouw.