Schoolfotograaf worden?

Op het Sgoolfotografie.nl Headquarters krijgen we regelmatig de vraag ‘kan ik sgoolfotograaf worden?’ Op deze pagina kun je voor jezelf beoordelen of het iets voor je is.

Heb je na het lezen van de informatie op deze pagina tóch nog een vraag óf interesse? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

TEAM SG AWARD 2022

Sgoolfotografie-teamleden vertellen in deze video wat het betekent om Sgoolfotograaf te zijn en als zelfstandig fotograaf actief te zijn binnen een team van franchisenemers.
Kijk je mee?

Veelgestelde vragen:

Heb je ervaring als schoolfotograaf en fotografeer je wellicht al onder eigen naam, scholen in je eigen regio? Of ben je een ervaren studiofotograaf en heb je veel ervaring met familie- en kinderfotografie? Als jij het alleen werken zat bent, wordt dan onderdeel van het leukste team van Nederland. En uiteraard behoud je je vrijheid en zelfstandigheid als ondernemer!

Een aantal fotografen binnen ons team wás al actief als schoolfotograaf; soms al jaren. En allemaal zijn ze blij en enthousiast dat zich als teamlid hebben aangesloten. Want werk wordt écht veel leuker als je het met gelijkgestemde ‘collega’s’ kunt doen. Collega’s die weten wat het betekent om schoolfotograaf te zijn, die voor je in kunnen vallen als je een keer ziek bent, waarmee je samen de grotere scholen kunt fotograferen, waarmee je kunt sparren en kunt lachen. Én waarmee je samen kunt groeien naar een nóg hoger niveau in je werk. En dat alles, zonder je vrijheid of je eigen bedrijfsnaam op te geven.

Als aangesloten lid ben blijf je zelfstandig ondernemer en hoeft dus ook niet je eigen merk en identiteit, die je al had opgebouwd, op te geven. We helpen graag om jou als fotograaf beter op de regionale kaart te zetten. In tegenstelling tot andere schoolfotografiebedrijven heb je als Sgoolfotograaf een grote mate van artistieke vrijheid. Leden van het Sgoolfotografie-team bepalen namelijk zelf, in overleg met de school, hoe de kinderen van de school worden geportretteerd. En uiteraard bepaal je zelf óf, wannéér én met wie jij de klus aanneemt. Elke school is jouw klant en elke order die die bij jou wordt besteld, is jouw order. Ben jij een echte teamplayer en vind je het leuk om kennis te ontvangen én te delen? Dan ben jij misschien wel onze nieuwe Sgoolfotograaf!

Nou, niet iedereen is geschikt om sgoolfotograaf te worden. Elk teamlid gaat pas na een strenge selectie en lange inwerkperiode als zelfstandig sgoolfotograaf op pad. Maar als jij van anderen hoort dat je het goed doet met kinderen én daar ook nog eens op ontspannen en vriendelijke manier de allerleukste foto’s van kan maken, neem dan zeker contact met ons op!

Schoolfotografie is zeker geen hobby, of iets dat je er een ‘beetje’ bij doet. En schoolfotografie is zeker niet voor iedereen weggelegd. Want zowel wij, vanuit het Sgoolfotografie Headquarters, maar ook de ouders én de scholen, verwachten veel van de inzet van onze teamleden. De kwalitatieve lat ligt erg hoog. Verder is schoolfotografie seizoenswerk: in het hoogseizoen moet je écht kunnen knallen. Maar als jij fotografie als je ‘werk’ ziet, affiniteit met kinderen hebt én wilt groeien in je fotografie, dan is het zeker wél iets voor jou.

Ja, in diverse regio’s staan onze teamleden te springen om je welkom te heten! Neem vandaag nog contact op met Ilona Hartensveld en hoor van haar hoe leuk het is om sgoolfotograaf te worden.
Ben je enthousiast en wil je er graag een keertje verder over praten? Laat hier dan gerust je gegevens en verwijzing naar je portfolio achter, zodat we contact met je op kunnen nemen. Groeten! Team Headquarters