Interview Rieneke Seijts

Met heel veel plezier ben ik schoolfotograaf en grafisch vormgever. Ik ben een echt buitenmens en hou van sporten en bezig zijn. Samen met mijn twee kinderen woon ik in De Goorn, Noord Holland en in mijn vrije tijd vaak opzoek naar nieuwe uitdagingen en avontuur in het leven!

Hoe ben je bij Sgoolfotografie terechtgekomen?
Sgoolfotografie kwam bij mijn dochtertje op school. Ik zag de enthousiaste schoolfotografen en de omgang met de kinderen en dacht: Dat wil ik ook!! Nu ben ik super trots dat ik bij dit leuke ondernemende team hoor!

Je bent een echte ondernemer. Wat vind je er leuk aan?

Ik kan mijn eigen tijd indelen, ideeën ontwikkelen en daarbij lekker creatief bezig zijn. Bovendien ben ik als ondernemer nu verantwoordelijk voor mijn eigen kwaliteit en succes.

Je bent eigenaar van Rieneke Fotografie en Vormgeving én Tromper. Wat is de geschiedenis van deze ondernemingen?

Een aantal jaren geleden ben ik als freelance grafisch vormgever begonnen. Als vormgever heb ik mij vooral op geboorte- en familiedrukwerk gericht. Later kreeg ik steeds meer vraag naar fotografie. Dit sprak mij zo aan dat ik mij hier verder in gespecialiseerd heb onder de naam Rieneke Fotografie en Vormgeving.

schoolfoto
schoolfoto

Ik onderhield ook de webshop en logistiek van Tromper.nl (babyrompers met T-shirts in één). In 2014 kreeg ik de kans om het merk en de shop over te nemen. Voor mij leuk en zeer goed te combineren met de fotografie en vormgeving. 
Naast mijn passie voor fotografie en vormgeving, kan je mij in de winter vinden op de ijsbaan in Hoorn, waar ik regelmatig met veel plezier schaatsles geef aan kinderen en volwassen!

Welke fotografie opdrachten krijg je vaak?

Als fotograaf hou ik ervan om mijzelf te blijven ontwikkelen en te fotograferen waar ik blij van word. Mijn expertise is newbornfotografie, hierbij maak ik foto’s bij de mensen thuis in hun eigen omgeving. Elke keer weer mooi om de kersverse ouders te zien met zo’n kleintje. Met als resultaat mooie foto’s zonder te veel poespas. Een blijvende herinnering, want voor je het weet zijn ze groot!

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

We beginnen altijd met een kopje groene thee, maar verder ziet elke dag er anders uit voor mij. Heerlijk die afwisseling! De ene dag ben ik bezig met het ontwerpen van een geboortekaartje en de andere dag bewerk ik foto’s. Daarnaast ontwerp, bedruk en verstuur ik de Trompers. De periodes met Sgoolfotografie zijn erg leuk, maar ook druk. Na deze drukke periode is het altijd weer fijn om even bij te tanken en nieuwe ideeën uit te werken.

Wat is het leukste dat je ooit heb meegemaakt als Sgoolfotograaf?

Het blijft bijzonder als kinderen je aanspreken in een winkel als ‘de schoolfotograaf’. Je voelt je dan heel even een bekende Nederlander.


schoolfoto

Wat is voor jou een geslaagde foto?
Als (verlegen) kinderen zich ontpoppen tot fotomodellen! En kinderen zichzelf zijn en met eigen ideeën komen. Dit levert spontane en vrolijke kiekjes op.

Bij het nabewerken zit ik vaak met een grote glimlach naar de foto’s te kijken, en dan besef ik: Ik heb écht de leukste baan!Over 10 jaar zie ik mijzelf…

Als de favoriete schoolfotograaf in de kop van Noord-Holland en toch gewoon die gezellig spontane en nuchtere vrouw.