Korinne van Triest Interview

Korinne, geboren in 1980, komt uit Zwolle en is sinds september 2015 getrouwd met Alon. Ze zijn al heel lang samen en hebben samen een zoon ‘Pepijn’ en een dochter ‘Lot’. Ze is opgegroeid in Elburg, maar woont sinds 2004 in Zwolle.

Waar maakt je echt blij?
Ik word er heel blij van om kinderen te fotograferen. Ze zijn nog zo puur en onbevangen. Dat vind ik echt geweldig. Ik geniet van de interactie met kinderen. Juist dat verlegen kindje zover krijgen om toch op de foto te gaan of die stoere jongen heel cool op de foto zetten, heerlijk! Daarnaast vind ik het heel fijn om bruiloften te fotograferen. De emoties, de blijdschap, de jurk, het pak. Ja, daar geniet ik elke keer weer van.

Hoe ben je in de fotografie gerold?
Ik ben op mijn 16e KMBO-fotografie gaan doen. Toen waren er nog niet zoveel fotografie opleidingen als nu. Ik heb het vak analoog geleerd, mijn foto’s ontwikkelde ik in de doka.
 Vervolgens ben ik in een fotozaak gaan werken en ging ik naar de Fotovakschool. Ik zag daar een advertentie voor fotograaf op een cruiseschip. Na een sollicitatiegesprek in London, ben ik aangenomen. Toen heb ik zes en een halve maand als fotograaf en assistent labmanager gewerkt op de Disney Cruise Line in Amerika. Ik miste mijn thuis, mijn familie en vrienden. Daarom besloot ik na een half jaar dat ik toch werk in Nederland ging zoeken. Vervolgens heb ik veertien jaar bij verschillende fotostudio’s in de omgeving van Elburg en Zwolle gewerkt. Tot ik Sgoolfotografie.nl tegen kwam. Nu werk ik voor mezelf!


Zwart/wit of kleur?
Allebei! Zwart/wit kan ik heel mooi vinden bij een portret, maar kleur vind ik ook geweldig bij kinderen.

Wat was je grootste klus tot nu toe?
Een grote school van zeshonderd leerlingen is altijd een mooie klus. Maar ook het fotograferen van een bruidsreportage en het maken van het album geeft veel voldoening.

Wat is het leukste dat je ooit hebt meegemaakt op een school?
Er zijn zoveel leuke en vertederende momenten! De liefde en lol tussen twee broers zien is prachtig, maar ook een open blik en een gulle lach van een kind is geweldig. Of die grappenmaker uit groep 7  die de boel lekker opschud. Zo kan ik nog wel even doorgaan.

Hoe ziet voor jou een gemiddelde werkdag eruit?
Dat is heel verschillend. In het seizoen ben ik voornamelijk bezig met het maken en bewerken van de ‘sgoolfoto’s’. Daarnaast maak ik (familie)portretten, trouwreportages en trouwalbums.

Waar haal jij je inspiratie vandaan, zijn er artiesten die je inspireren?

Ik heb geen specifieke bekende fotografen die mij inspireren. Laatst ben ik wel het werk van Adrian Sommeling tegen gekomen. Dat vind ik echt geweldig werk en ik zou graag nog een foto met mijn gezin bij hem willen maken.

Over 10 jaar zie ik mijzelf…
Dan hoop ik een studio aan huis te hebben, dat lijkt me heerlijk. En dan wil ik graag iets met documentaire fotografie hebben gedaan. Het lijkt mij bijvoorbeeld heel mooi om een kind te volgen in een instelling. Maar het hoe en wat moet ik nog verder uitdenken!

Interesse in een samenwerking

met Korinne?

Laat hier je e-mailadres achter en we sturen je zo snel mogelijk meer informatie over het werk van Korinne toe.