schoolfotograaf tamara

Tamara Krijkamp

Tamara Krijkamp is naast schoolfotograaf in de regio Zaanstreek ook een moeder, levensgenieter en is heel graag lekker buiten. Ze woont samen met haar gezin in het Noord Hollandse Koog aan de Zaan. Een leuk dorp met de Zaanse Schans op loopafstand.

Heeft jouw persoonlijke leven invloed op je werk?

Ons leven is hectisch met twee kleine kinderen, de tijd vliegt voorbij. Daarom vind ik het belangrijk om alledaagse momenten, waar wij op dit moment zo van kunnen genieten, vast te leggen. Eén blik op de vakantiefoto’s van een paar jaar geleden, roept zo weer het gevoel van toen bij mij op. En ook voor andere mensen wil ik die momenten die vaak zo klein lijken, voor altijd vastleggen. Over 10 jaar besef je ineens dat die kleine momenten van toen heel bijzonder waren.

Digitaal of print?

Ik ben ervan overtuigd dat foto’s niet gemaakt worden om te bewaren op een harde schijf, computer of telefoon. Er moet naar gekeken worden, bewonderd, gedeeld en horen thuis aan de wand of in een mooi persoonlijk album. Ik vind het zelf ook heerlijk om door een stapel oude foto’s heen te gaan. Die bewaar ik in een doos, allemaal door elkaar. Een doos vol herinneringen, een doos vol kadootjes.

 

schoolfoto
schoolfoto

Wat heb je onlangs nog geleerd?

Ik leer veel van de lieve collega’s die ik om me heen heb binnen dit team van sgoolfotografie. Niet alleen op het gebied van fotografie en ondernemen, maar ook over persoonlijke ontwikkeling. Iemand die ik enorm bewonder om haar authenticiteit en krachtige persoonlijkheid is Angela. Ik heb van haar geleerd om veel meer naar mijzelf te kijken vanuit liefde, kracht en trots. Daar ben ik haar heel dankbaar voor.

Wat is jouw techniek om kinderen op hun gemak te stellen tijdens een shoot?

Of het een techniek is vraag ik me af. Ik ben van mijzelf  rustig en dat straal ik ook uit. Kinderen mogen bij mij zichzelf zijn. Door ook vragen te stellen en oprecht te luisteren komen er vaak leuke en mooie gesprekken op gang. Ook als er weinig tijd is. En dan op dat moment de juiste blik vangen…dat is tof!

Wat doe je naast Sgoolfotografie?

Naast de vele schoolfoto’s maak ik heel veel gezinnen en bruidsparen blij met mijn familie- en bruidsfotografie. Die foto’s moeten voor deze mensen een herinnering zijn aan een moment dat ze graag willen onthouden. Deze foto’s moeten voor mij wel een paar dingen bevatten, zoals plezier, ontspanning, liefde, emotie en een fijne plek waar we deze foto maken. Zonder deze ingrediënten is het slechts een plaatje.

schoolfoto
schoolfoto

Als je niet werkt wat doe je dan graag?

Ik ben erg graag buiten en vind wandelen echt heerlijk. Ik rij hier het liefst voor naar het strand. Welk seizoen maakt me niet uit. De zee doet me goed! Daarnaast sta ik ook graag in de keuken en bak ik graag samen met de jongens lekkere madeleines, taartjes of koekjes.

Interesse in een samenwerking

met Tamara?

Laat hier je e-mailadres achter en we sturen je zo snel mogelijk meer informatie over het werk van Tamara toe.