Chantal Pouwels

Schoolfotograaf Chantal Pouwels woont samen met haar man Steven en Vlaamse reus Boef in Nunspeet.

Waarom fotografie?
Toen mijn vader zijn eerste digitale camera kocht kreeg ik snel de smaak van het fotograferen te pakken. Ik wist gelijk dat ik hier iets mee wilde doen. Daarom volgde ik de fotografie-opleiding aan het Grafisch Lyceum in Rotterdam en begon ik voor mijzelf.

Hoe zou jij jouw stijl omschrijven? Ben je gegroeid door de jaren heen?
De afgelopen jaren heb ik steeds meer ontdekt wat mijn stijl is, niet te veel poespas en lekker kleurrijk. Ik fotografeer mensen graag zoals ze zijn en laat daarbij het liefst hun mooiste kant zien.

Waar gaat het voor jou bij schoolfotografie om?
Schoolfotografie gaat voor mij om het vastleggen van herinneringen of momenten. Bijvoorbeeld over tien jaar terugkijken hoe mooi je bruiloft was of weer even kunnen voelen hoe leuk je basisschooltijd was.

Wat trekt je aan schoolfotografie?
Wat schoolfotografie zo leuk maakt is de uitdaging om alle kinderen leuk op de foto te zetten. En dus niet alleen die populaire jongen uit groep acht maar ook het verlegen meisje uit groep twee. Verder haal ik veel energie uit het enthousiasme van de kinderen.

Hoe ben je bij Sgoolfotografie.nl terecht gekomen?
Tijdens mijn opleiding liep ik stage bij Ilona Hartensveld Fotografie en heb ik haar vaak geassisteerd op scholen. Ik ontdekte dat deze vorm van schoolfotografie echt bij mij past.

Raak je wel eens gefrustreerd als je ‘het moment’ voorbij ziet komen en te laat bent met het nemen van de foto?
Nee, want er zijn genoeg leuke en mooie momenten om vast te leggen.

Wat is het leukste dat je ooit hebt meegemaakt op een school?
Er is niet specifiek één moment wat mij is bijgebleven. Maar ik vind het altijd mooi wanneer de kinderen zo enthousiast zijn dat ze uitbundig tegen hun ouders zeggen hoe leuk het was om op de foto te gaan.

Waarom zijn deze schoolfoto’s jouw favoriet?
Eigenlijk zijn alle schoolfoto’s, ook die van mijn collega’s, bij Sgoolfotografie.nl mijn favoriet. Omdat ik het zo ontzettend leuk vind dat wij de schoolfotografie in Nederland hebben vernieuwd en kinderen dus niet meer thuiskomen met saaie kiekjes.

Over 10 jaar zie ik mijzelf…
Over 10 jaar hoop ik nog steeds als fotograaf te werken. Dat ik nog meer gegroeid ben in mijn werk en een gezond bedrijf heb.

Interesse in een samenwerking

met Chantal?

Laat hier je e-mailadres achter en we sturen je zo snel mogelijk meer informatie over het werk van Chantal toe.