Interview Claudia Roelofsen

Claudia Roelofsen woont in een appartement in Veenendaal en is dol op reizen, sporten en erop uitgaan met haar vrienden. Ze fotografeert ook bruiloften, familieshoots en zakelijke opdrachten. Ze heeft samen met collega Stephanie Hoogland een kantoor in Bunnik waar ze ook fotografie workshops verzorgen.

Hoe ben je fotograaf geworden?
Na de middelbare school heb ik de opleiding Fotonica gevolgd op het ROCA12 in Ede. Tijdens mijn schoolperiode kreeg ik een aantal opdrachten en langzamerhand werden dat er meer.

Wat zou je doen als je geen fotograaf was?
Dat kan ik mij bijna niet voorstellen maar ik heb ook een avondopleiding gevolgd voor boekhouding, dat zou ik dan waarschijnlijk hebben gedaan.

Hoe ben je bij Sgoolfotografie terechtgekomen?
Als assistent ging ik wel eens mee met fotograaf Stephanie Hoogland en dat vond ik erg leuk. Toen ik meer in de fotografie wilde gaan doen, dacht ik gelijk aan Sgoolfotografie.

Wat was het onderwerp van je eerste foto’s?
Toen ik twaalf was kreeg ik mijn eerste camera van mijn ouders. We gingen op vakantie in Frankrijk en daar heb ik mijn eerste foto’s gemaakt. Dat waren voornamelijk natuurfoto’s.

Hoe zou je jouw foto’s omschrijven?
Zo natuurlijk mogelijk. Ik probeer de mensen altijd op de foto te zetten zoals ze echt zijn.

 

Wat vind je minder leuk aan jouw vak? En wat vind je het leukste?
Het leukste vind ik mensen fotograferen, van kinderen tot bruiloften. Als fotograaf werk je vaak voor jezelf en daar komt administratie bij kijken, dat vind ik minder leuk.

Heb jij tips voor collega’s?
Ik merk dat als je zelf heel vrolijk en enthousiast bent dat de kinderen dan ook meer uitgelaten zijn. Soms willen kinderen niet op de foto. Als je dan veel geduld hebt dan lukt het soms toch om ze los te krijgen. Resultaat, een prachtige foto. Dat is natuurlijk erg leuk.

Waarom zijn deze foto’s je favoriet?
De kinderen staan er erg leuk en stralend op.

Wat is het leukste dat je ooit op een school hebt meegemaakt?
Dat kinderen allemaal zo’n lol hadden omdat wij niet wisten wat Knolpower* is. Toen ze op de foto gingen en wij enthousiast ‘Knolpower’ riepen lagen ze allemaal in een deuk.

Over 10 jaar zie ik mijzelf…
Hopelijk nog steeds aan het fotograferen en eigenaar van een fotostudio.

*Voor wie het ook niet weet: De term Knolpower is een kreet die vlogger EnzoKnol vaak gebruikt in zijn video’s.

Interesse in een samenwerking

met Claudia?

Laat hier je e-mailadres achter en we sturen je zo snel mogelijk meer informatie over het werk van Claudia toe.