Interview Claudia Roelofsen

Claudia Roelofsen woont in Vorstenbosch en is dol op reizen, sporten en erop uitgaan met haar vrienden en familie. Ze fotografeert ook bruiloften, familieshoots en zakelijke opdrachten. Ze heeft een kantoor in Uden waar ze ook fotografie cursussen verzorgt onder de naam CR Fotografie Cursussen. 

Hoe ben je fotograaf geworden?
Na de middelbare school heb ik de fotografie opleiding Fotonica gevolgd op het ROCA12 in Ede. Nadat ik was afgestudeerd ben ik parttime gaan werken op kantoor en als fotograaf aan de slag gegaan. Langzamerhand werden het meer opdrachten en heb ik mijn kantoorbaan opgezegd om fulltime als fotograaf aan de slag te gaan. 

Wat zou je doen als je geen fotograaf was?
Dat kan ik mij bijna niet voorstellen maar ik heb ook een avondopleiding gevolgd voor boekhouding, dat zou ik dan waarschijnlijk hebben gedaan.

Hoe ben je bij Sgoolfotografie terechtgekomen?
Als assistent ging ik wel eens mee met fotograaf Stephanie Hoogland en dat vond ik erg leuk. Toen ik meer in de fotografie wilde gaan doen, dacht ik gelijk aan Sgoolfotografie.

Wat was het onderwerp van je eerste foto’s?
Toen ik twaalf was kreeg ik mijn eerste camera van mijn ouders. We gingen op vakantie in Frankrijk en daar heb ik mijn eerste foto’s gemaakt. Dat waren voornamelijk natuurfoto’s.

Hoe zou je jouw foto’s omschrijven?
Spontaan en zo natuurlijk mogelijk. Ik probeer de mensen altijd op de foto te zetten zoals ze echt zijn. 

 

Wat vind je minder leuk aan jouw vak? En wat vind je het leukste?
Het leukste vind ik mensen fotograferen, ik hou van de interactie. Het uiteindelijk aanleveren van een product waar je mensen heel blij mee maakt. Dat jouw werk bij mensen groot in huis hangt is natuurlijk erg gaaf! Wat ik minder leuk aan dit vak vindt is dat je als fotograaf vaak alleen werkt. Gelukkig heb ik bij Sgoolfotografie een leuk team waarmee ik samen kan werken op scholen en op kantoor. 

Heb jij tips voor collega’s?
Ik merk dat als je zelf heel vrolijk en enthousiast bent dat de kinderen dan ook meer uitgelaten zijn. Je brengt jouw energie over op degene die je fotografeert. Als kinderen niet op de foto willen, halen we er een broertje, zusje of vriendje bij. Ik doe alsof ik ze samen fotografeer of ze doen samen een wedstrijdje wie het hardst kan lachen. Resultaat, een prachtige foto!

Waarom zijn deze foto’s je favoriet?
Ik word zelf erg blij van deze foto’s, de kinderen stralen en staan erop als hoe ze zijn.

Wat is het leukste dat je ooit op een school hebt meegemaakt?
Het is altijd erg leuk als een hele klas enthousiast mee gaat in de grapjes en elkaar helpen aan het lachen te maken waardoor iedereen super enthousiast en blij op de foto gaat. Het is ook erg leuk als kinderen je herkennen van voorgaande jaren en je complimenten geven dat ze de foto’s zo leuk vonden. Daar doe je het voor!

Over 10 jaar zie ik mijzelf…
Nog steeds als fotograaf, met een fotostudio en uitbreiding in de fotografie cursussen.

 

Interesse in een samenwerking

met Claudia?

Laat hier je e-mailadres achter en we sturen je zo snel mogelijk meer informatie over het werk van Claudia toe.