bibi portret klein

Schoolfotograaf Bibi Warmerdam

Schoolfotograaf Bibi uit Oegstgeest is getrouwd met Jeroen en moeder van Levi en Faye. Ze is dol op zeilen, wandelen, puzzelen, duiken, zwemmen en lezen. Ze maakt graag lange tochten door de duinen, het liefst met haar fotocamera.

Je was niet altijd professioneel fotograaf. Waarom ben je van carrière gewisseld?
Na mijn middelbare school ben ik rechten gaan studeren en vervolgens de advocatuur in gegaan. Uiteindelijk gingen de negatieve ruzies die je moet oplossen mij tegenstaan.  Het is een wereld van targets en uren schrijven. Ik wilde iets leukers gaan doen en was al jaren bezig als hobbyfotograaf. Iedereen was altijd te spreken over mijn foto’s en in overleg met mijn man heb ik de stap gezet naar professioneel fotograaf. Ik betreur dit geen moment.

Hoe kijk jij tegen schoolfotografie aan?
De ouderwetse schoolfoto’s vind ik een registratie van hoe het kind eruit ziet en meer iets van een tijd waarin weinig mensen beschikken over een professionele camera. Die registratie doen mensen nu met hun telefoon of goedkopere spiegelreflex. Daarom denk ik dat schoolfoto’s iets bijzonders moet toevoegen.

Hoe ben je bij Sgoolfotografie terecht gekomen?
Ik voorzag dat de fotografie geen probleem ging opleveren. De backoffice en handling van de orders leken mij erg lastig. Ik had geen idee hoe ik dat ging aanpakken. Ik zocht naar een schoolfotograaf waar ik een paar dagen zou kunnen meelopen. Ik stuurde een mail over mijn ideeën naar Sgoolfotografie.nl en kreeg als antwoord dat ik ook als franchiser zou kunnen starten. Dit was precies wat ik eigenlijk zocht.

Werk je op dit moment aan een bijzonder project?
Ik ben een kinderboek aan het schrijven. Het gaat over een andere wereld waar van alles mogelijk is wat in onze wereld niet kan. Het vindt plaats in de fantasiewereld die mijn zoon Levi heeft verzonnen toen hij twee jaar oud was. Toen hij daar telkens over vertelde, was het idee geboren om verhalen daarover op te schrijven. Dat idee wordt nu werkelijkheid. Of het ooit uitgegeven gaat worden weet ik niet, maar de kinderen genieten in elk geval van elk hoofdstuk dat af is. Natuurlijk hebben Levi en Faye de hoofdrollen.

Als je iemand mag fotograferen, wie kies jij?
Lady Gaga, het lijkt mij waanzinnig om haar in met alle toeters en bellen eraan te fotograferen.

Wanneer heb je ‘de’ foto te pakken?
Als ik in de ogen van het model echte pret zie en als ik er zelf lol in heb. Deze combinatie zorgt voor de mooiste foto’s.

Heb je een voorkeur voor een bepaald type camera en lens?
Ik gebruik een Nikon D750, het liefst met de 85mm lens erop.

Waarom heb je voor dit type gekozen?
Toen ik een camera moest kiezen kreeg ik van een kennis het aanbod dat ik zijn telelens mocht hebben maar dan moest ik wel voor een Nikon kiezen. Ik zag weinig echt grote verschillen. Als je eenmaal een keuze hebt gemaakt en allerlei investeringen hebt gedaan stap je niet zo snel meer over. Je kent de camera en werkt op een bepaalde manier. Dat werkt het prettigste. Natuurlijk speelt het kostenplaatje van het alles opnieuw aanschaffen ook mee bij een overstap naar een ander merk.

Wat is voor jou het meest vertederende moment tijdens je werk?
Het mooiste dat ik heb meegemaakt was dat er na de fotografie een kleuter naar mij toekwam en mij een hele dikke knuffel gaf omdat ze het zo leuk had gevonden voor de camera

Interesse in een samenwerking

met Bibi?

Laat hier je e-mailadres achter en we sturen je zo snel mogelijk meer informatie over het werk van Bibi toe.