Astrid Epping Interview

Schoolfotograaf Astrid Epping is een pittige dame uit Woerden. Haar grootste supporters zijn haar man en drie kinderen. Met haar eigenwijze stijl is ze altijd op zoek naar een onderscheidend plaatje.

Je bent een allround fotograaf, wat vind je het leukst?
Het is voor mij een uitdaging om mensen of dieren op een bijzondere manier vast te leggen.  Zo heb ik bijvoorbeeld laatst een alternatieve bruiloft vastgelegd. Dat was heel bijzonder. Op een van de foto’s hangt de bruid achter de auto aan. Ik mocht van het bruidspaar creatief helemaal los gaan. Heerlijk!

Wat is je beste eigenschap en helpt het jou in je vak?
Mijn perfectionisme helpt me zoeken naar een mooier beeld. Ik doe het goed of ik doe het niet.

Wat zit er in je cameratas?
Uiteraard mijn onafscheidelijke Nikon camera. En naast alle lenzen en onderdelen ook snoetenpoetsers en bijvoorbeeld veiligheidsspelden.

Hoe zorg je ervoor dat een model ontspannen is tijdens een fotoshoot?
Ik praat makkelijk. Door mijn oprechte interesse vertellen mensen mij vaak van alles. Door deze interactie komen mijn modellen oprecht en natuurgetrouw op de foto.

Waar word je blij van tijdens je werk?
Tijdens een workshop vroeg ik het model of ik haar samen met haar moeder mocht fotograferen. Haar moeder stond trots aan de zijkant mee te kijken. Dit zijn uiteindelijk mijn mooiste foto’s van de workshop geworden. Voor moeder en dochter zijn dit hele dierbare foto’s.

Wat doe je graag in je vrije tijd?
Foto’s maken! Mijn man Sander speelt in een band, ik ga regelmatig mee om ze in actie te fotograferen. Ik kan ook ongelooflijk genieten van mijn lieve gezin. Gewoon lekker thuis rommelen of met goed weer naar onze favoriete strandtent in Scheveningen. Met mijn vriendinnen lopen we zo ongeveer elke escape room van Nederland af.

Wat is het gekste, grappigste of meest vertederende dat je ooit op een school hebt meegemaakt?
Laatst kwam een gezin met 5 kinderen de gymzaal binnen met een fiets… Daar wilden ze mee op de foto.

Over 10 jaar zie ik mijzelf…
Als een enthousiaste fotograaf die foto’s maakt waar mensen blij van worden en die ze raakt.

Interesse in een samenwerking

met Astrid?

Laat hier je e-mailadres achter en we sturen je zo snel mogelijk meer informatie over het werk van Astrid toe.