portret astrid

Astrid de Wilde

Schoolfotograaf Astrid de Wilde is getrouwd met Marc en woont in Apeldoorn. Samen hebben ze vier kinderen.

Hoe kwam je erachter dat fotografie het beroep voor jou is?
Na de geboorte van mijn jongste dochter wilde ik iets gaan doen wat ik echt leuk vind en waar ik energie van krijg. Omdat ik van fotografie houd, besloot ik mij aan te melden voor de basisopleiding aan de fotovakschool in Apeldoorn. Ik kwam er snel achter dat fotograferen bij mij paste. Daarom ben ik na de basisopleiding ook gelijk doorgegaan met de vakopleiding fotografie, met als specialisatie portret en reportage. Ik vind het heerlijk om te fotograferen en mensen blij te maken met mooie foto’s. Het geeft mij energie!

Van wie heb je het meeste geleerd?
Tijdens mijn opleiding heb ik veel geleerd vooral van opdrachten die je alleen of samen met je medestudenten doet.  Nu probeer ik regelmatig workshops van inspirerende fotografen te volgen.

Hoe kijk jij tegen traditionele fotografie aan?
Tijdens mijn opleiding werkte ik een tijdje voor een ‘ouderwetse’ schoolfotograaf. Ik had al snel door dat deze schoolfoto’s, die lijken op mijn basisschool foto’s, niet meer van deze tijd zijn. Veel te statisch. Ik begon na te denken hoe gaaf het zou zijn om foto’s van kinderen te maken waar ze spontaan en vrolijk opstaan. Gewoon zoals ze zijn.

Hoe ben je bij Sgoolfotografie terecht gekomen?

Ik kwam Ilona tegen bij een workshop bruidsfotografie die zij gaf. Zij vertelde iets over Sgoolfotografie. Ze wilde met een team fotografen Sgoolfotografie op de kaart gaan zetten. Haar ideeën sloten precies aan bij die van mij.

Hoe omschrijf je jouw stijl van fotografie?
Ik probeer zoveel mogelijk te fotograferen wat er om mij heen gebeurt. De kunst is ‘dat’ mooie, vertederende of grappige moment in beeld te vangen. Met
schoolfotografie is het een uitdaging om de kinderen zo op hun gemak te stellen dat je ze vast kan leggen zoals ze echt zijn.

Welk type camera gebruik je?
Ik fotografeer met een Canon 5D MIII. De 100 mm macrolens was tot voor kort mijn absolute favoriet, een prachtige portretlens. Sinds kort heb ik de nieuwe 70-200 2.8 lens van Canon aangeschaft en ben ik nu aan het proberen of ik net zo graag met deze lens werk als met de macrolens. De eerste duizend foto’s zijn gemaakt en ik ben er erg blij mee!

Wat is het gekste, grappigste of meest vertederende dat je ooit op een school hebt meegemaakt?
Laatst kwam een gezin met 5 kinderen de gymzaal binnen met een fiets… Daar wilden ze mee op de foto.

Over 10 jaar zie ik mijzelf…
Als een enthousiaste fotograaf die foto’s maakt waar mensen blij van worden en die ze raakt.

Interesse in een samenwerking

met Astrid?

Laat hier je e-mailadres achter en we sturen je zo snel mogelijk meer informatie over het werk van Astrid toe.