Agnes Steinhaus

Agnes woont samen met haar 3 stoere zonen in het mooie Bussum. Ze wandelt graag met haar lieve Labradoodle Binck in de bossen en op de hei.

Waarom fotografie? Hoelang zit je al in het vak?
Fotograferen is altijd al een grote hobby van mij geweest. Na onze verhuizing naar Bussum en de geboorte van mijn jongste zoon wilde ik meer met deze passie gaan doen. Aansluitend op mijn zwangerschapsverlof heb ik de stap genomen. Ik heb mijn baan als verpleegkundige opgezegd en heb mij vol op de fotografie gestort. Ik ben toen gestart met een fotografie-opleiding bij Statief in Utrecht. Superblij werd ik hiervan. Alles viel voor mij op een plek.

Een jaar later werd AgnesSteinhausFotografie een feit. Sindsdien ben ik mij blijven ontwikkelen. Ik volg regelmatig workshops, trainingen, spar veel met collega’s en probeer graag nieuwe dingen uit. Mijn Quote is: “fotografeer daar waar je hart van gaat zingen.”

Je was voordat je fotograaf werd verpleegkundige. Heeft deze achtergrond invloed op jouw fotografie?
Ik hou van mensen en het snel opbouwen van een relatie. Het maken van contact en het vertrouwen winnen in korte tijd is iets wat ik vanuit de gezondheidszorg meeneem in mijn fotografie.

Met de komst van digitale fotografie is het vak erg populair op dit moment. Hoe kijk jij daar tegenaan?
Het vak van fotograaf is zeker populair geworden door de komst van digitale fotografie, iets wat ik eigenlijk alleen maar leuk en begrijpelijk vind. Als je je wilt onderscheiden is het belangrijk dat je uitzoekt waar je blij van wordt en waar je sterke punten liggen. Leg hier de focus op. Kritisch naar jezelf blijven kijken en openstaan voor anderen is ook belangrijk.

Welk objectief en/of accessoire heb je altijd bij je?
Als echt Canon-meisje, fotografeer ik met de Canon EOS 5DMIII. Mijn favoriete objectieven zijn de Canon 70-200mm F2.8 en de Canon 50 mm F1.2. Verder zitten er in mijn tas genoeg geheugenkaartjes en reservebatterijen.

Waar ben je het meest trots op?
Ik ben het meest trots, naast mijn gezin, op de ontwikkeling die ik als fotograaf doormaak. Ik ben trots als ik zie dat mijn beelden mensen raken, dat is toch uiteindelijk waar ik het voor doe.

Je stillevens zijn bijzonder. Je hebt duidelijk een eigen stijl. Is dit een onderdeel van fotografie waar je jezelf in wilt ontwikkelen?
Naast het fotograferen van baby’s, kinderen en volwassenen fotografeer ik ook zakelijk. De stillevens die ik hierbij maak zijn een samenwerking met een groothandel in exclusieve spullen. Een keer per jaar fotograferen we gedurende een aantal weken diverse sets waarbij ik zoveel mogelijk gebruik maak van natuurlijk licht om zo een zachte sfeer te creëren. Ik zie dit als een leuke aanvulling op mijn portretfotografie.

Hoe ben je bij Sgoolfotografie terechtgekomen?
Via Sgoolfotograaf Brigitte. Ik ken haar via de Fotoschool Statief. Zij plaatste op haar Facebookpagina iets over Sgoolfotografie. Dit wekte gelijk mijn interesse. Ik nam contact met haar op en ging meelopen op een school. Vervolgens heb ik enthousiast Sgoolfotografie gebeld. Toen is het balletje gaan rollen. In het najaar van 2016 heb ik op verschillende scholen diverse collega’s geassisteerd om zo een goed beeld te krijgen van deze tak van fotografie. Wat een energie geven die kids. En wat een leuke uitdaging om ieder kind zijn momentje te geven. Ook heb ik inmiddels al wat meetings bijgewoond en zo kennisgemaakt met al mijn nieuwe collega’s. Wat een fijn inspirerend team! Ik vind het fijn om zoveel collega’s te hebben en (weer) onderdeel van een groep te zijn.