schoolfotograaf agnes

Agnes Steinhaus Interview

Agnes is schoolfotograaf en is actief in het Gooi. Ze woont samen met haar 3 stoere zonen in het mooie Bussum. Ze wandelt graag met haar lieve Labradoodle Binck in de bossen en op de hei.

Waarom fotografie? Hoelang zit je al in het vak?

Fotograferen is altijd al een grote hobby van mij geweest. Na onze verhuizing naar Bussum en de geboorte van mijn jongste zoon wilde ik dus meer met deze passie gaan doen. Daarom heb ik na mijn zwangerschapsverlof de stap genomen. Ik heb mijn baan als verpleegkundige opgezegd en heb mij vol op de fotografie gestort. Bij de start ben ik begonnen met een fotografie-opleiding bij Statief in Utrecht. Daar werd ik superblij van Alles viel voor mij op een plek.

Een jaar later werd AgnesSteinhausFotografie een feit. Sindsdien ben ik mij blijven ontwikkelen. Ik volg regelmatig workshops, trainingen, spar veel met collega’s en probeer graag nieuwe dingen uit. Mijn Quote is: “fotografeer daar waar je hart van gaat zingen.”

Voordat je fotograaf werd, was je verpleegkundige. Heeft deze achtergrond invloed op jouw fotografie?

Ik hou van mensen en het snel opbouwen van een relatie. Het maken van contact en het vertrouwen winnen in korte tijd is iets wat ik vanuit de gezondheidszorg meeneem in mijn fotografie.

Met de komst van digitale fotografie is het vak erg populair op dit moment. Hoe kijk jij daar tegenaan?

Door de komst van digitale fotografie is het  vak van fotograaf zeker populair geworden. ik vind dat vooral leuk en begrijpelijk. Als je je wilt onderscheiden is het belangrijk dat je uitzoekt waar je blij van wordt en waar je sterke punten liggen. Daarom moet je daar de focus op leggen. En het is belangrijk om kritisch naar jezelf te blijven kijken en open te blijven staan voor anderen.

Welk objectief en/of accessoire heb je altijd bij je?

Ik ben een echt Canon-meisje. Daarom fotografeer ik met de Canon EOS 5DMIII. Mijn favoriete objectieven zijn de Canon 70-200mm F2.8 en de Canon 50 mm F1.2. En verder zitten er in mijn tas genoeg geheugenkaartjes en reservebatterijen.

schoolfoto
schoolfoto

Waar ben je het meest trots op?

Naast mijn gezin ben ik vooral trots op de ontwikkeling die ik als fotograaf doormaak. Het is geweldig om te zien dat mijn beelden mensen raken. Dat is toch uiteindelijk waar ik het voor doe.

Je stillevens zijn bijzonder. Je hebt duidelijk een eigen stijl. Is dit een onderdeel van fotografie waar je jezelf in wilt ontwikkelen?
Naast het fotograferen van baby’s, kinderen en volwassenen, fotografeer ik ook zakelijk. De stillevens die ik hierbij maak zijn een samenwerking met een groothandel in exclusieve spullen. Een keer per jaar fotograferen we gedurende een aantal weken diverse sets waarbij ik zoveel mogelijk gebruik maak van natuurlijk licht om zo een zachte sfeer te creëren. Ik zie dit als een leuke aanvulling op mijn portretfotografie.

Hoe ben je bij Sgoolfotografie terechtgekomen?
Via Sgoolfotograaf Brigitte. Ik ken haar via de Fotoschool Statief. Zij plaatste op haar Facebookpagina iets over Sgoolfotografie. Dit wekte gelijk mijn interesse. Ik nam contact met haar op en ging meelopen op een school. Vervolgens heb ik enthousiast Sgoolfotografie gebeld. Toen is het balletje gaan rollen. In het najaar van 2016 heb ik op verschillende scholen diverse collega’s geassisteerd om zo een goed beeld te krijgen van deze tak van fotografie. Wat een energie geven die kids. En wat een leuke uitdaging om ieder kind zijn momentje te geven. Ook heb ik inmiddels al wat meetings bijgewoond en zo kennisgemaakt met al mijn nieuwe collega’s. Wat een fijn inspirerend team! Ik vind het fijn om zoveel collega’s te hebben en (weer) onderdeel van een groep te zijn.

Interesse in een samenwerking

met Agnes?

schoolfotograaf agnes

Laat hier je e-mailadres achter en we sturen je zo snel mogelijk meer informatie over het werk van Agnes toe.