Tamara Krijkamp

Tamara Krijkamp-van de Pas woont in Koog aan de Zaan. Ze is getrouwd met Erik. Samen hebben ze twee lieve jonge kinderen. Ze is graag buiten en houdt van koken en gezelligheid.

Heeft jouw persoonlijke leven invloed op je werk?
Ons leven is hectisch met twee kleine kinderen, de tijd vliegt voorbij. Daarom vind ik het belangrijk om alledaagse momenten, waar wij op dit moment zo van kunnen genieten, vast te leggen. Eén blik op de vakantiefoto’s van een paar jaar geleden roept zo weer het gevoel van toen bij mij op. En ook voor andere mensen wil ik die momenten die vaak zo klein lijken, voor altijd vastleggen. Over 10 jaar besef je ineens dat die kleine momenten van toen heel bijzonder waren.

Digitaal of print?
Ik druk de foto’s het liefst af. Ik houd van mooie fotoalbums en tastbare afdrukken.

Welke waardevolle les heb je geleerd?
Je kan veel meer dan je zelf denkt. Als je maar echt wilt en doorzet.

 

Wat is jouw techniek om kinderen op hun gemak te stellen tijdens een shoot?
Stel vragen en luister dan ook oprecht. Wat vindt het kind echt leuk? Juist door vragen te stellen komen ze los. Ook spelenderwijs foto’s maken is heerlijk. Als ze op gaan in hun ridderspel of zoektocht naar het appelmonster.

Wat doe je naast Sgoolfotografie?
Ik ben eigenaresse van Mevrouw KiekkieK en fotografeer pasgeboren kindjes en hun familie in de lifestyle sfeer. De eerste weken zijn zo intens met een baby erbij. Die periode gaat zo snel voorbij. Het is heel bijzonder als je dan zo dichtbij mag komen.

Als je niet werkt wat doe je dan graag?
Rondje hardlopen, lekker spelen met de jongens of soms gewoon lekker even een tijdschrift lezen en plaatjes kijken.