Simone Voort Interview

Simone woont samen met haar jeugdliefde Richard en golden retriever Saar in Meijel, een dorpje wat ligt aan de rand van de Peel op de grens van Limburg. Ze geniet van de vroege ochtendwandelingen in de natuur met Saar, van de uitjes met hun oude Volkswagen busje, maar vooral ook van thuis op de bank of in de tuin zitten met een lekker hapje en een drankje!

Hoe is is jouw stijl?
Ik omschrijf mijn stijl als “puur en zoals het is”. De momentjes vangen zoals ze komen, vind ik erg leuk. Iedereen mag bij mij lekker zichzelf zijn. Dan kan ik ook lekker mezelf zijn!

Wat vind jij van schoolfotografie?
Toffe organisatie waar we als franchisenemers ook echt een teamgevoel
hebben. En we maken natuurlijk de leukste SGoolfoto`s! De stijl van SGoolfotografie sluit echt aan bij hoe ik kids het liefste fotografeer: “Puur en zoals ze zijn!”

Hoe ziet voor jou een gemiddelde werkdag eruit?
De dag begint bij mij al heel vroeg met een wandeling met mijn hond Saar.
Dan kom ik thuis en neem een ontbijt met natuurlijk een koffie. Vervolgens vind je mij vaak eerst achter mijn PC om late berichtjes en mail te beantwoorden. Het leuke aan mijn werk is dat de week nooit standaard verloopt. De ene dag zit ik de hele dag te bewerken, administratie te doen of ik geef een workshop. Andere dagen ben ik op pad voor SGoolfotografie, een huwelijk of een familiesessie. Die variatie vind ik echt heel fijn!

Wat is jouw techniek om kinderen op hun gemak te stellen tijdens een shoot?
Ik probeer me te verplaatsen in het kind en aan te voelen waar het begin van “het schilletje” zit wat ik eraf kan peuteren, zodat ze snel zichzelf durven zijn. Gekke bekken en stemmetjes doen het altijd erg goed!

Wat zou je doen als je geen fotograaf was?
Als ik geen fotograaf was? Dan werkte ik in ieder geval met mensen en misschien wel in de zorg.

Kies je voor kleur of zwartwit?
Dat hangt enorm af van de foto. Dit wordt mede bepaald door de kleuren in de kleding en hoe deze combineert met de omgeving.

Wat vind je minder leuk aan jouw vak? En wat vind je het leukste?
Minder leuk? Dat ik mezelf regelmatig op de tweede plek zet. Dit komt doordat ik het dan lastig vind om nee te zeggen, omdat ik het te leuk of bijzonder vind! Vervolgens vind ik het jammer dat het weekend alweer voorbij is en ik te weinig tijd met mijn partner Richard en hondje Saar heb doorgebracht. Wat ik het leukste vind? Momenten vereeuwigen die heel dierbaar zijn voor families.

Als je niet werkt wat doe je dan graag?
Eropuit gaan met ons oude Volkswagen busje, wandelingen maken en vooral lekker thuis genieten!

Waar zie jij jezelf over 10 jaar?
Poeh! Ik ben niet iemand die zo ver vooruit kijkt. Vind het een fijn gevoel om een beetje in een “go with the flow” modus te gaan. Wie weet komt er ineens iets op mijn pad, dat een ultieme kans blijkt te zijn! Doordat je jezelf daarin de vrijheid geeft, ontstaan zulke “kansen” denk ik eerder. Maar voorlopig geniet ik volop van alle kids die ik o.a. op scholen voor mijn camera heb!

Interesse in een samenwerking

met Simone?

Laat hier je e-mailadres achter en we sturen je zo snel mogelijk meer informatie over het werk van Simone toe.