Schoolfotograaf Monique Marshall

Monique is Drents van geboorte en woont in ’t Gooi. Hilversum om precies te zijn. Ze zingt als sopraan in een vrouwenkoor, houdt van lezen (maar neemt daar te weinig tijd voor), kookt met liefde voor vrienden en familie & wandelt en rent graag in de natuur.
 
Je bent een echte ondernemer. Wat vind je er leuk aan?
Ik ben een manusje van alles, vind heel veel leuk om te doen. De veelzijdigheid aan ondernemerschap vind ik prettig. Op het ene moment ben je bezig met fotograferen en nabewerking. Op het andere moment ben je je boekhouding aan het bijwerken, of heb je een klant aan de telefoon. En daarnaast natuurlijk nog je agendabeheer, inkoop en de marketing niet te vergeten!

 

Wanneer is jouw passie voor fotografie begonnen?

Op de middelbare school heb ik al een tijdje een manuele analoge camera gehad. Toen niet heel veel gebruikt. Na de geboorte van mijn kinderen is de interesse echt aangewakkerd!
 

Hoe heb je jezelf tot nu toe ontwikkeld?
Ik ben eerst bij een lokale fotograaf een aantal cursussen gaan doen. Daarnaast heb ik voor mezelf geregeld uitdagingen opgezet, zoals bijvoorbeeld elke dag minstens 1 foto maken. Of fotograferen binnen een bepaald thema. 
En uiteindelijk heb ik me ingeschreven bij de Fotoacademie in Amsterdam! En ook nu ontwikkel ik mezelf nog steeds. Door bijvoorbeeld mee te kijken met collega’s, maar ook door het volgen van fysieke en online workshops.

Wat is het leukste, grappigste of meest vertederende dat je op een school hebt meegemaakt?

Na het fotograferen ontving ik van een kleuterjuf een mooie tekening van een van haar leerlingen. Een schattig poesje met de tekst “Voor de fotojuf!” Daar smelt je toch van?  


 
Raak je wel eens gefrustreerd als je ‘het moment’ voorbij ziet komen en te laat bent met het nemen van de foto?
Ja, tuurlijk! Maar nooit lang! Meestal komt er daarna wel een nieuwe kans!
Als je iemand of iets mag fotograferen, wie/wat kies jij?
Mijn voorkeur gaat uit naar het fotograferen van mensen. Toch is het fotograferen van landschappen of stillevens ook heel fijn.
Wat is je grootste klus tot nu toe?
Ik heb een aantal jaren geleden alle winkels (115 stuks!) van een winkelstraat mogen fotograferen voor de website van hun winkeliersvereniging. Van binnen en van buiten. Met portret van de eigenaar/bedrijfsleider. Overzichtsfoto’s en details. Erg uitdagend, want ik had beperkte tijd per winkel. Super leuk om te doen!  
 
Waar zie jij jezelf over 10 jaar?

Dan ben ik nog steeds fotograaf! Met ruimere studio en een fantastische groep klanten (groot en klein) en collega’s!

Interesse in een samenwerking

met Monique?

Laat hier je e-mailadres achter en we sturen je zo snel mogelijk meer informatie over het werk van Monique toe.