Femke Vink

Mijn naam is Femke Vink, ik woon in Blaricum samen met mijn man, twee kinderen en onze honden Guus en Olaf. Ik onderneem het liefst van alles met mijn gezin, wandel veel met onze honden en vind het heerlijk om op social media rond te neuzen bij iedereen (ben onwijs nieuwsgierig). Daarnaast bak ik allerlei zoetigheden; verjaardagstaarten, bruidstaarten, koekjes en ga zo maar door.

Je bent een echte ondernemer. Wat vind je er leuk aan?
Na jarenlang voor een werkgever te hebben gewerkt, vind ik het fijn om nu mijn eigen tijd te kunnen plannen. Ik werk, eigenlijk, harder dan ooit maar doe alleen maar dingen die ik leuk vind en wanneer ik het wil. Dat maakt mijn werk zo fijn.

 

Wanneer is jouw passie voor fotografie begonnen?
Mijn passie voor fotografie begon toen ik al heel jong was. Mijn moeder fotografeerde destijds al heel veel. Volgens mij heb ik wel twintig fotoalbums uit mijn jeugd! Ik vind het heerlijk om foto’s terug te kijken en merkte dat ik eigenlijk altijd wel met mijn camera in de weer was. Niet lang daarna kreeg ik mijn eigen camera en met de geboorte van mijn kinderen heb ik het fotograferen weer opgepakt.

Wat zijn de eigenschappen van een goede fotograaf?
Volgens mij ben je als goede fotograaf creatief, initiatiefrijk, leergierig en natuurlijk sociaal!

Wat is je grootste uitdaging in fotografie?
Het is denk ik belangrijk om je te blijven ontwikkelen en vooral vertrouwen te hebben in jezelf

 

Ben je in je carrière obstakels tegengekomen? Zo ja, welke?
Jazeker, elk begin is lastig. Zeker in het begin wilde ik te graag en het vooral heel goed doen. Nu realiseer ik me dat je fouten mag maken en dat dit mij alleen maar verder brengt.

Wat is voor jou een geslaagde foto?
Als een foto de emotie heeft gepakt. Dat kan van alles zijn, blij, verdrietig, ingetogen, als het maar echt is. In de sgoolfotografie is het mijn uitdaging om elk kind als zichzelf op de foto te zetten. Dat betekent dat niet elk kind uitbundig lacht, maar zolang de schouders ontspannen zijn ben ik al erg blij.

Hoe heb je jezelf tot nu toe ontwikkeld?
Ik heb een opleiding gevolgd en blijf mezelf uitdagen in workshops en cursussen. Daarnaast is er veel contact met de fotografen in ons team. Op deze manier leren we van elkaar. En het allerbelangrijkste: We helpen elkaar waar nodig.

 

Welke type camera gebruik je en waarom?
Nadat ik altijd met Canon heb gefotografeerd, ben ik een aantal jaar geleden toch overgestapt op de Nikon D750. Na het lezen van veel reviews en het uittesten bleek dat de camera die het beste bij mij paste. En tot op de dag van vandaag heb ik daar geen spijt van gehad. Een ontzettende fijne camera, waar ik alle kanten mee op kan.

Wat was de spannendste opdracht die je ooit hebt gedaan?
Mijn allereerste opdracht was de spannendste. Voor het eerst mogen leveren aan klanten daar heb ik nachtenlang van wakker gelegen. Het was een familieshoot, onwijs gezellig en uiteindelijk hele tevreden klanten die geregeld terug komen.

Welke BN’er zou je graag willen fotograferen en waarom?
Oeh lastig, ik moet daar lang over denken want die ambitie heb ik niet perse. Maar als ik dan toch moet kiezen dan kies ik voor Miljuschka Witzenhausen. Zij is zo een stoer mens, omarmt haar lijf en bakt de allerlekkerste zoetigheden!

 

Gaat fotografie nooit vervelen?
Tot op heden niet, nog geen dag. Elke dag is anders, elke foto is anders.

Waaraan herken je een goede schoolfoto?
Als deze plezier uitstraalt!

Wat is het leukste, grappigste of meest vertederende dat je op een school hebt meegemaakt?
De ontlading na het maken van de foto zorgt er soms voor dat je spontaan een knuffel krijgt van een kind.

Raak je wel eens gefrustreerd als je ‘het moment’ voorbij ziet komen en te laat bent met het nemen van de foto?
Nee, want er komen altijd weer nieuwe momenten!

Waar zie jij jezelf over 10 jaar?
Het liefst nog elke dag met mijn fotocamera in de hand.