Femke Vink interview

Samen met haar gezin woont Femke in Blaricum. Twee heerlijke zonen, 2 labradoodles en haar man! Een heerlijk plek waar de deur altijd voor iedereen op staat. Gezelligheid en warmte zijn de woorden die haar het beste omschrijven.


Fotografie, waarom is dat op jouw lijf geschreven?
Ik kan me niet anders herinneren dan dat mijn moeder vroeger alles omtrent mijn jeugd op de foto vastlegde. De dagelijkse dingen, maar ook speciale momenten. Dat nam ik vrij snel over, de camera was ook bij mij vastgeplakt aan mijn hand. Een echte hobby!
Toch koos ik een ander pad en werkte ik jarenlang met veel plezier in de kinderopvang. Daar nam ik mijn camera geregeld mee en verblijdde ik ouders met foto’s die ik maakte tijdens het werk. 
Na 12 jaar in de kinderopvang gewerkt te hebben, begon het te kriebelen. Ik volgde een opleiding tot fotograaf en nam de beslissing om als zelfstandig fotograaf aan de slag te gaan. Nog steeds voelt dit als de beste beslissing ooit!

Wat is er zo leuk aan je vak?
De vrijheid die ik ervaar. Ik mag mensen blij maken met fijne momenten vast gelegd in een tastbare herinnering. De mogelijkheid om mijzelf elke keer weer verder ontwikkelen. Maar misschien wel het allermeeste de contacten die ik heb met klanten, zowel voor, tijdens en na de fotoshoot. Ik vind het heerlijk om mij op te laden voor een shoot, een fijne tijd te hebben tijdens het werk en daarna met een grote glimlach achter mijn computer de foto’s na te bewerken.

Er zijn vast ook wel minder leuke dingen toch?
Lastig, want ik mag echt mijn hobby uitvoeren. De zakelijke kant vind ik wel echt een uitdaging. ‘Nee’ zeggen, daar ligt ook niet mijn specialiteit. Ik voel me elke keer weer vereerd als ik word benaderd voor een fotoshoot. Ik ervaar het als lastig dat mijn agenda dan vol zit, met schuiven kom ik altijd heel ver. Maar toch merk ik dat het soms ook niet anders kan dan nee te moeten zeggen, zodat er ook tijd is voor ontspanning. Het gaat me langzaamaan steeds beter af.

 

Wat maakt dat je elke keer weer met plezier naar een school gaat om schoolfoto’s te maken?
Elke keer is weer anders. Ik weet van te voren nooit hoe mijn dag gaat verlopen en dat vind ik fijn. Ik word blij van individuele momenten; verlegen kinderen die niet durven maar wanneer het toch lukt. Een kind wat vol trots verteld over zijn hobby en daardoor straalt op een foto. 


Daarnaast ligt het werken met kinderen mij goed, daar hebben mijn werkzame jaren in de kinderopvang zeker aan bijgedragen. Het maken van schoolfoto’s op kinderdagverblijven is voor mij nog meer een feestje. Waarom? Het is zo spannend voor een kind en ik denk dat mijn kracht is om een kind het vertrouwen te geven dat het gaat lukken. Misschien minder lachend dan de andere, maar de angst is overwonnen en dat is voor mij altijd zo’n een tof gevoel. Daardoor lig ik ’s avonds nog met een glimlach in bed.

 

Wat doe je naast Sgoolfotografie?
Ik ben de eigenaar van Fem’s Fotografie. Ik fotografeer voornamelijk gezinnen, ondernemers en maak pure portretten. De afwisseling die deze soorten fotografie geven vind ik heerlijk. In combinatie met schoolfotografie is dit voor mij mijn ideale werk.

Hoe zou jij jouw stijl omschrijven?
Puur, ongedwongen, spontaan met een beetje humor.

Wat doe je graag in je vrije tijd?
Het allerfijnste vind ik het om samen met mijn gezin te zijn. Thuis, op avontuur, uiteten eigenlijk maakt niet uit waar. Ik omschrijf ons vaak ook als ‘burgerlijkheid ten top’. 
Daarnaast geniet ik onwijs van alle lieve mensen om ons heen. Vind het fijn om mensen het naar hun zin te maken, gezelligheid te creëren en vooral veel te lachen. Daarna kruip ik het liefst weer op de bank en zoek ik de rust weer op met een fijne serie.

 

Wat zijn je dromen voor de toekomst?
Er zitten zoveel plannen in mijn hoofd, er komt elke keer weer iets nieuws bij. Soms zou ik nog wel een opleiding willen doen of nog een bedrijf naast de fotografie willen starten. Maar wat er altijd is in mijn droombeeld voor de toekomst…de fotografie. Ik kan me niet voorstellen dat ik nooit maar zou fotograferen. Het hoort echt bij mij!

Interesse in een samenwerking

met Femke?

Laat hier je e-mailadres achter en we sturen je zo snel mogelijk meer informatie over het werk van Femke toe.