Samenwerking Zilveren Camera Junior en Sgoolfotografie

Fotografie vertelt verhalen, ontroert en bekritiseert. Als schoolfotografen en trotse partner van Museum Hilversum, willen wij onze liefde voor fotografie stimuleren.

 Nieuwsfotografie gaat over alles wat er in de samenleving speelt, zet onderwerpen op de agenda en legt ontwikkelingen vast die de basis vormen van ons collectief geheugen.

Daarom nodigen wij, namens Museum Hilversum en de Zilveren Camera Junior, leerlingen van alle scholen van Nederland uit om deel te nemen aan aan de Zilveren Camera Junior; een fotowedstrijd voor geïnteresseerde leerlingen, jonge fotojournalisten en eigenlijk iedereen die zich bij lokale thema’s betrokken voelt.

OPDRACHT VOOR JONGE BEELDMAKERS

Fotografeer de actualiteit om je heen en blijf daarbij dicht bij jezelf en je omgeving. Wat gebeurt er op straat, op school, op je sportclub? Wat maak je mee? Kortom, het gaat om jouw actualiteit, het thema is dan ook: Mijn Nieuws! Laat Mijn Nieuws! zien in in één enkele foto of een serie van twee of drie foto’s en vertel zo een (beeld)verhaal.

(Ook het Jeugdjournaal besteedde afgelopen jaar aandacht aan de Zilveren Camera Junior.)

Winnaar 2021

HOE DOE JE MEE?
Als leerling kun je zowel individueel als met je klas meedoen. Leerlingen in de leeftijdscategorie van 9 t/m 13 jaar of 14 t/m 18 jaar sturen hun project in via Instagram met de hashtag #ZilverenCameraJunior2022. Als leraar stuur je de inzendingen van je leerlingen via e-mail naar wedstrijd@museumhilversum.nl.

Stuur met je inzending(en) tevens een korte motivatie en een titel van je foto of serie mee. Inzenden kan tot en met 22 maart 2022.

Met je deelname maak je niet alleen kans om winnaar te worden van de Zilveren Camera Junior; er zijn ook diverse te gekke prijzen te winnen. Wat dacht je van een drone of een echte printer waarmee je je eigen foto’s af kunt drukken?

We kijken er naar uit om al de inzendingen van jullie klas binnenkort te zien bij de Zilveren Camera Junior 2022!