Kan iedereen zomaar sgoolfotograaf worden?

Groei is bij Sgoolfotografie nooit een doelstelling. Het is eerder een gevolg van de manier waarop wij als team met elkaar samenwerken. Als sgoolfotografen zijn we namelijk niet zo heel snel tevreden. We werken continue aan verbetering van onze fotografie, onze services en onze producten. En we leggen daarbij de lat steeds een stukje hoger voor onszelf en voor elkaar. En steeds meer ouders en scholen zien dat en kiezen voor onze manier van schoolfotografie.

Afgelopen periode zagen we, vanuit een aantal voor ons nieuwe regio’s, de vraag naar onze sgoolfotografie toenemen. Dat betekent dat er naar uitbreiding van ons team gekeken moet worden. En dat is een uitdaging. Er zijn in Nederland de laatste jaren heel veel goede fotografen bijgekomen. Maar niet elke fotograaf is een sgoolfotograaf. En zoals we onderling heel kritisch naar elkaar kunnen zijn, zijn we ook kritisch naar nieuwe kandidaat-teamleden. Om met kandidaten die we op het oog hebben, kennis te maken, organiseren we dan een portfoliodag.

Tijdens zo’n portfoliodag zijn er verschillende modellen aanwezig. We hebben meerdere studio’s ingericht, met uiteraard verschillende achtergronden en lichtopstellingen. Zo creëren we een ontspannen setting waarin we de kandidaten van alles laten proberen en bekijken we samen met hen, wat goed bij hen zou passen.

Tijdens zo’n portfoliodag laten we hen kennismaken met de werkwijze van Sgoolfotografie, onze specifieke lichtzettingen, perspectieven, uitsnedes ed. Maar belangrijker nog: tijdens zo’n dag kunnen wij goed zien, hoe iemand werkt: hoe is de communicatie met kinderen, werken ze professioneel en stellen ze de juiste vragen. En aan de hand van zo’n dag bekijken we samen wat er eventueel aan extra ondersteuning nodig is om hen qua fotografie en werkwijze aan te laten sluiten op die van de andere teamleden.

In deze video kun je meekijken, hoe we tijdens een portfoliodag met elkaar aan de slag gaan. De dag vond plaats in de studio van ons teamlid Marieke, in Baarn. De aspiranten die je in deze video langs ziet komen, starten aankomend voorjaar als teamlid bij Sgoolfotografe.

In de video zie je Nancy uit Broek op Waterland, Willemijn uit Meppel, Manon uit Hengelo, Evita uit Schoonebeek. Tijdens deze porfoliodag waren teamleden Marieke en Femke aanwezig om mij, en deze nieuwe teamleden, te ondersteunen.

Alle modellen, ouders en lieve collega’s: bedankt voor deze super leuke dag!

Ilona