Schoolfotograaf Gerrieke Schipper

Gerrieke Schipper is getrouwd met Bert en heeft samen met hem twee kindjes. Ze fotografeert graag bruiloften, families en op scholen. Ze houdt van de afwisseling. Ze wil mensen graag blij maken met mooie herinneringen.

Waarom fotografie?
Ik kan niet zeggen dat fotografie altijd al een hobby van mij was. Ik maakte af en toe foto’s. Na mijn HAVO opleiding was ik op zoek naar een creatieve studie. Ik bezocht een aantal open dagen waaronder fotografie. Ik wist het gelijk, dit is ‘de studie’.  Tijdens mijn studie had ik een geweldige stageplek bij Ilona Hartensveld Fotografie. Toen werd het extra leuk! In fotografie vind ik vooral de omgang met mensen fijn. Ik wil mensen blij maken met mooie beelden, herinneringen.

Hoe ben je bij Sgoolfotografie.nl terecht gekomen?
Door mijn stage ben ik er eigenlijk een beetje ingerold. In die stageperiode heb ik Ilona vaak geassisteerd bij het fotograferen op scholen. Hierdoor heb ik erg veel geleerd. Het was voor mij een logische stap om zelf ook op scholen te gaan fotograferen. Een geweldige stap waar ik nog steeds blij mee ben.

Werk je op dit moment aan een project? Kan je hier wat meer over vertellen?
Af en toe plan ik een sessie om wat dingen te proberen zoals bijvoorbeeld een ‘Trash the dress’. Bij zo’n sessie gaat het erom dat je niet meer heel zuinig op je trouwjurk hoeft te zijn aangezien de bruiloft al voorbij is. Dingen die je tijdens de reportage op je trouwdag niet durfde of wilde doen, kunnen nu wel. Hierbij moet je denken aan bijvoorbeeld heerlijk met je jurk door de zee rennen of bijvoorbeeld lekker met verf spetteren voor wat artistiekere beelden. Je kunt dus lekker creatief zijn zonder beperkingen!

Als je iemand of iets mag fotograferen, wie/wat kies jij?
Het lijkt me heel leuk om een keer in het zuiden van Frankrijk een bruiloft te fotograferen. Een leuke reportage op mooie plekken zoals in dorpjes of bijvoorbeeld in een wijngaard of lavendelveld. Dat lijkt mij geweldig.

Hoe weet je wanneer je ‘de foto’ te pakken hebt?
Soms merk je dat op het moment zelf doordat het licht in combinatie met een pose gewoon waanzinnig is en soms zie je het pas als je door de beelden bladert op je computer.

Welk type camera gebruik je? Waarom?
Ik fotografeer met een Nikon D600. Ik ben ooit met Nikon begonnen en ik denk niet dat ik ooit nog een ander merk zal aanschaffen. Nikon is fijn en inmiddels ook ‘logisch’ en vertrouwd voor mij.

Wat is het gekste, grappigste of meest vertederende dat je ooit op een school hebt meegemaakt?
Het is altijd vet om een stoere jongen uit groep 8 te fotograferen die zichzelf te cool vindt om gefotografeerd te worden. Het is een uitdaging om juist dan stoere beelden van deze jongens te maken. Foto’s waar ze zelf ook trots op zijn.

Wat zijn je favoriete foto’s?
De bijgevoegde foto’s vind ik het mooiste. Vroeger was het ondenkbaar dat je zulke leuke spontane schoolfoto’s mee naar huis kreeg. Heerlijk om een bijdrage te kunnen leveren aan de nieuwe manier van schoolfotografie.

Over 10 jaar zie ik mijzelf…
Ik hoop over 10 jaar nog steeds heerlijk te fotograferen.

Interesse in een samenwerking

met Gerrieke?

Laat hier je e-mailadres achter en we sturen je zo snel mogelijk meer informatie over het werk van Gerrieke toe.