Demi de Ruiter

Demi de Ruiter – Interview

Ik ben Demi de Ruiter – van Doorne en ik woon samen met mijn man en 2 zoontjes in Schiedam. Naast het fotograferen geniet ik ervan om dingen te doen met familie en vrienden.

Hoe kwam je erachter dat dit iets voor jou is?
Toen mijn oudste zoon werd geboren in 2020 heb ik een camera gekocht en ben ik cursussen gaan volgen. Toen kwam ik erachter dat dit iets is waar ik veel energie van krijg en echt leuk vind om te
doen.

Portfolio Demi

Werk en Privé gescheiden houden
Dat is soms lastig. Als ik naar mijn vakantiefoto’s kijk merk ik dat ik heel kritisch ben. Ik zie al snel een verkeerde houding, geen mooie achtergrond of niet altijd de perfecte belichting.
Vaak moet ik wel tegen mezelf zeggen dat ik dit los moet laten. Niet elke foto hoeft perfect te zijn, en ook deze foto’s zijn heel waardevol later.

Hoe mijn kinderen reageren als ik mijn camera of telefoon pak
‘’Cheeese’’ Mijn oudste zoontje is gek op mijn camera en de camera op mijn telefoon. Soms zie ik selfies in mijn filmrol of maakt hij foto’s van zijn broertje, dat zijn wel smelt momentjes.

Maak je ook foto’s met je telefoon?
Ik ben een trotste moeder van 2 geweldige zoontjes. Heerlijk om elke fase weer vastgelegd te hebben en herinneringen te maken. De tijd gaat zo snel. Ik heb enorm veel foto’s van mijn kinderen. Omdat ik mijn camera niet overal mee naartoe neem, gebruik ik ook vaak mijn telefoon.

Portfolio Demi
Portfolio Demi

Wat vind je zo leuk aan fotografie?
Elke dag is anders en een nieuwe ervaring. Ook kun je blijven groeien en leren in dit vak. Als ik de foto’s ga bewerken word ik altijd vrolijk van alle blije gezichtjes op mijn scherm. Mensen blij maken met een mooie herinnering, dat is zo fijn.

Wat doe je als kinderen niet op de foto willen?
Eerst op hun gemak stellen en andere kinderen voor laten die wel graag willen. Ze kunnen op deze manier goed zien wat de bedoeling is. Praten over onderwerpen die kinderen leuk vinden kan werken als afleiding. Ik probeer het zo leuk mogelijk te maken!

Wat doe je over 10 jaar?
Een combinatie van fotografie en het zoveel mogelijk samen zijn met mijn familie, gezin en lieve mensen om mij heen.

Welke camera gebruik je?
Ik ben begonnen met Nikon. Hierin ben ik inmiddels gegroeid en zal daarom niet snel overstappen naar een andere camera.

 
Portfolio Demi

Interesse in een samenwerking

met Demi?

Demi de Ruiter

Laat hier je e-mailadres achter en we sturen je zo snel mogelijk meer informatie over het werk van Demi toe.