Vrij werk: Ambachten in Hilversum

Ook mijn mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om mijzelf fotografisch uit te dagen. Als inwoner van Hilversum heb ik een fascinatie voor de rijke geschiedenis van dit van oorsprong ‘schapendorp’. Wat is er nog van die geschiedenis terug te vinden? Zijn er nog sporen van oude beroepen te vinden, die hier ooit volop uitgevoerd werden?

Tijdens die speurtocht naar oude ambachten kwam ik terecht in een netwerk van ondernemers die, vaak nog op traditionele wijze, een vak uitoefenen dat zijn oorsprong kent in een ver verleden. Zo mocht ik, samen met een klokkenmaker, de toren van de machtige St. Vituskerk beklimmen, zwierf ik met een schaapsherder en haar kudde over de heide en maakte ik kennis met een boer die zijn koeien weer echt laat genieten van al het heerlijks dat de natuur te bieden heeft.

Wat misschien wel het meest bijzondere was: al die ambachtslieden kennen elkaar, werken met elkaar samen en delen de liefde voor het vak. In zo’n vrij werk-opdracht als ik dit combineer ik alles dat mijn vak zo mooi maakt: fotografie, netwerken, kennis op doen.

In deze slideshow maak je kennis met een aantal van deze ambachtslieden.

Interesse in een samenwerking

met Ilona?

Laat hier je e-mailadres achter en we sturen je zo snel mogelijk meer informatie over het werk van Ilona toe.