A day in the life: Lotje Hondius

Lotje Hondius: Wat mij bezighoudt in deze bizarre tijden.
 
Verplicht onthaasten. Nu krijgen we de rust die we misschien onszelf normaalgesproken niet geven. Voor mij betekent dit dan ook tijd om eindelijk foto’s uit te zoeken en verder te gaan met het maken van fotoalbums. Een aantal foto’s is dan erg waardevol voor me en dat zijn de foto’s die ik gemaakt heb als natuurgids in Zuid-Afrika. Ik voel dan een enorme blijdschap maar ook een gemis. Ik was daar enorm vrij en op dit soort momenten realiseer ik hoe bijzonder dat gevoel is.

Elke dag was weer een nieuw avontuur want je weet niet wat je gaat zien. Kan ik mijn klanten de Big 5 (neushoorn, buffel, leeuw, luipaard en olifant) beloven? Nee, maar kan ik mijn best doen door te zoeken naar sporen en ze zo hopelijk te vinden, ja dat kan. Ik zocht ook naar andere dieren en vertelde ze over bomen, insecten en vogels. Ik leerde omgaan met een geweer voor de wandelingen in het wildpark, giftige slangen vangen, sterrenbeelden aanwijzen en zoveel meer. Ik kon toen mijn passie voor de natuur en fotografie perfect combineren.

Ik geniet nu van de tijd die ik krijg om die herinneringen vast te leggen in een album.
Geniet van alle kleine dingen waar je nu tijd voor hebt en hopelijk waarderen we deze vrijheid straks weer een tikje meer…