SG Stories

SG Stories: verhalen vanaf Headquarters en vanuit ‘het veld’

SG Stories vertelt je de verhalen áchter al die mooie foto’s die onze teamleden maken. Door middel van filmpjes en interviews maak je kennis met de, inmiddels meer dan vijfendertig, leden van ons team van SUPER enthousiaste fotoprofessionals en de medewerkers van ons Headquarters. Zo vertellen we je graag over lopende acties, vind je hier productinformatie en zie je onze teamleden aan het werk op hun scholen.

A DAY IN THE LIFE – SERIES IN ZWART/WIT

Net als een groot deel van werkend Nederland, zitten de Sgoolfotografen ook thuis. Geen werk, het draaiend houden van onze thuisschool, financiële onzekerheden, zorg over gezondheid familieleden. Maar stilzitten doen we niet! We blijven bezig. Ieder op zijn eigen manier.

Heel graag willen we laten zien waar we mee bezig zijn in deze bizarre tijd, want we blijven actief met onze camera’s. Dat zit in onze aard. Eens in de drie dagen plaatsen we onder de naam A Day in the Life, een zwartwit minireportage van één van onze helden.

A DAY IN THE LIFE – 13 FEMKE VINK

De dertiende serie die we plaatsen, is van Femke Vink uit Blaricum.

Femke Vink: Wat mij bezighoudt in deze bizarre tijden.
Het niet kunnen beoefenen van mijn werk, heeft op mij een bijzondere uitwerking gehad. De eerste weken verstarde ik; zat op de bank tv te kijken, las een boek en hielp mijn kinderen zo goed als het kon bij hun schoolwerk. Het was raar dat iets, voor mij niet zichtbaar, onze wereld zo kan veranderen.

Inmiddels ben ik gewend geraakt aan deze situatie. Geniet ik van de natuur en mijn dagelijkse wandelingen met de honden en kinderen, het gezamenlijk lunchen met man en kids, zie ik weer mogelijkheden en volg ik online trainingen waar ik anders geen tijd voor zou hebben.
En ja, ik verlang er naar om weer aan de slag te gaan, maar voor nu geniet ik van de kleine dingen.

A DAY IN THE LIFE – 12 ANNEKE BOSMA

De twaalfde serie die we plaatsen, is van Anneke Bosma uit Amstelveen

Anneke Bosma: Wat mij bezighoudt in deze bizarre tijden.
Mijn partner Marjolein werkt als kok bij Ons Tweede Thuis. Een stichting voor mensen met een beperking. Deze kwetsbare groep wordt nu door Covid19 nog zwaarder beperkt. Doordat er 2 bewoners door het virus zijn overleden, leven zij al ruim 2 weken in totale quarantaine. Iedere lieve bewoner zit de hele dag op zijn of haar kamer. Geen luchtje scheppen met dit prachtige weer of bezoek van ouders of vrienden. Ik vind het hartverscheurend.

Marjolein is echt een ster in de keuken en wil alle bewoners nu nog meer verwennen. Zij maakt extra tijd voor lekkere toetjes, want daar zijn de bewoners van deze vestiging dol op. Als zij weer eens een te ambitieus menu in de planning heeft, mag ik haar helpen. Zo schilde ik met Pasen 10 kilo asperges. Na zo’n dag voel ik mij zo heerlijk nuttig. Iets wat ik nu in deze werkeloze periode zo hard mis!

A DAY IN THE LIFE – 11 ASTRID DE WILDE

De elfde serie die we plaatsen, is van Astrid de Wilde uit Apeldoorn

Astrid de Wilde: Wat mij bezighoudt in deze bizarre tijden.
We genieten zo veel mogelijk van deze bijzondere tijd. Geen ijshockey of andere sport activiteiten, geen clubs en niet naar school of werk, maar met het hele gezin thuis.

De activiteiten club van Eloise kwam een pakket brengen met drinken, lekkers en allemaal schilderspullen. Samen met haar vriendinnen volgt ze hier een schilder tutorial van Bob Ross. Ondertussen via Zoom gezellig kletsen en elkaar het resultaat laten zien. Mooi resultaat Eloise, een verborgen talent! Vinden jullie ook niet?

Deze tijd maakt dat je anders moet gaan denken, het maakt je vindingrijk en creatief!

A DAY IN THE LIFE – 10 SABINE DE VRIES

De tiende serie die we plaatsen, is van Sabine de Vries uit Rotterdam

Sabine de Vries: Wat mij bezighoudt in deze bizarre tijden.
Naast schooljuf en mama zijn, werk ik nog 1 dag in de week in een ziekenhuis als medisch fotograaf. Normaal doe ik dit twee dagen, maar het is nu heel stil in het ziekenhuis. Dit zou je misschien niet verwachten, want op het nieuws zien we overvolle ziekenhuizen; artsen en verpleegkundige die het werk nog met moeite aan kunnen. Maar er is ook een andere kant. De poliklinieken zijn veelal gesloten op spoedspreekuren na. De OK is dicht, er worden alleen nog maar spoedoperaties gedaan. Artsen werken vaak vanuit huis en doen consults telefonisch. Er is veel afgezet; afdelingen proberen op allerlei manieren (veelal provisorisch) te voldoen aan de 1,5 meter samenleving.

Eigenlijk is het ziekenhuis, afgezien van de IC en de corona-afdelingen, een soort spookhuis. Het is er stil en leeg, onwerkelijk bijna. Deze stilte en deze afstand in deze bizarre tijd proberen ik te vangen met mijn camera.

A DAY IN THE LIFE – 9 SIMONE VOORT

De negende serie die we plaatsen, is van Simone Voort uit Meijel

Simone Voort: Wat mij bezighoud in deze bizarre tijden…
Dat alles in het leven niet zo vanzelfsprekend is dan we denken. Pas als het er niet meer is beseffen we hoe fijn iets is! Ik mis ze zo die vrolijke blije snoetjes voor mijn camera en wat een gemis moet dat wel niet zijn voor onze zorgkanjers die overuren staan te draaien en daardoor hun gezin minder zien! Daarom besloot ik om deze zorgkanjers en hun gezinnetjes in het zonnetje te zetten met een minishoot bij hun thuis (op gepast afstand natuurlijk) en mezelf daarmee te “trakteren” op een hoop vrolijkheid in deze bizarre tijd!

Njoy the little things in life en blijf gezond!

A DAY IN THE LIFE – 8 ELIZABETH HIEMSTRA – DIJKSTRA

De achtste serie die we plaatsen, is van Elizabeth Hiemstra – Dijkstra

Elizabeth Hiemstra – Dijkstra: Wat mij bezighoudt in deze bizarre tijden.
Tijdens deze corona crisis verschoof mijn hele bruiloft fotografie seizoen. Dat vond ik ontzettend sneu voor de bruidsparen. Daarnaast was mijn agenda in 1 klap helemaal leeg. Overal in Nederland verschenen berenjachten voor kinderen. Dit bracht mij op een idee. Ik kan wel 2 beren laten trouwen een beregezellige bruidsreportage maken. Ik ging op zoek naar een mannetjes beer en een vrouwtjes beer in een jurk. Daarna maakt ik een klein boeket en zocht ik een Beer die als ambtenaar kon figureren. Toen ik alles keurig op 1,5 meter afstand had neergezet begon de fotoshoot. Inmiddels zijn beer Boris en Barbera heerlijk op huwelijksreis.

A DAY IN THE LIFE – 7 ILONA HARTENSVELD

De zevende serie die we plaatsen, is van Ilona Hartensveld uit Hilversum

Ilona Hartensveld: Wat mij bezighoudt in deze bizarre tijden.
En toen begon de meivakantie. Wat een Interrailtrip met mijn gezin zou gaan worden, per trein naar 3700 meter hoogte in Zwitserland, werd een periode gebonden aan, in en rond huis. We proberen er met ons drietjes het beste van te maken. Nu even geen school en werk was al grotendeels weggevallen. We trekken de natuur in op rustige momenten, bedenken leuke dingen en helpen elkaar mee met het kortwieken van onze haren. Ook dat kleine geluk geeft voldoening en het besef dat we met ons drietjes heel wat aan kunnen.

A DAY IN THE LIFE – 6 RIENEKE BLANK

De zesde serie die we plaatsen, is van Rieneke Blank uit De Goorn

Rieneke Blank: Wat mij bezighoudt in deze bizarre tijden.
Het was voor mij (en heel veel andere ouders) wel wennen om de kinderen te helpen met het thuiswerk en het op een leuke en gezellige manier vol te houden. Ondertussen hebben we aardig de draai te pakken mede doordat ik regelmatig voor onze kinderen (7 en 9 jaar) leuke opdrachtjes, speurtochten en spellletjes verzin. En zo kan ik mijn creativiteit ook een beetje kwijt. Helaas kunnen we nu geen SGoolfoto’s maken, dus ben ik met de fotograaf van Lego Friends op pad gegaan. En met het mooie weer konden we gelukkig buiten foto’s maken. De groepsfoto is goed gelukt en daarna kwamen we twee stoere Lego mannen tegen. Een visser die net wat aan de haak geslagen had en vlak bij het bos de houthakker. De kinderen helpen mij gelukkig met het neerzetten van deze kleine mensjes. Leuk detail is dat de foto’s zijn gemaakt door een leeg wc-rolletje, zo krijg je direct een mooi vignet in je foto’s. Leuk om zelf een keer te proberen!

 

A DAY IN THE LIFE – 5 ANIA LIESTING

De vijfde serie die we plaatsen, is van Ania Liesting uit Lomm.

Ania Liesting: Wat mij bezighoudt in deze bizarre tijden.
Het huiswerk van mijn 7-jarige zoon😉
En daarnaast? Deze tijd waar ik weinig op pad voor mijn klanten ga, gebruik ik om tot rust te komen… terug naar de kern te gaan. Genieten van de rijkdom om me heen. Ik neem nu de tijd om te ontdekken, goed te kijken en genieten van de natuur: van de bloemetjes in de tuin, kleine wandelingen in het nabije bos en de ontzettend mooie zonsondergangen in dit klein dorpje waar we wonen.
Onlangs vond ik deze inspirerende woorden van Godfried Bomans “De kunst van het leven is thuis te zijn alsof men op reis is.” Daar ga ik nu voor!


 

A DAY IN THE LIFE – 4 ASTRID EPPING

De vierde serie die we plaatsen, is van Astrid Epping uit Woerden

Astrid Epping: wat mij bezighoudt in deze bizarre tijden.

Waar we normaal overal voorbij aan het rennen waren, is er nu ruimte voor rust en reflectie. We horen weer vogels fluiten. Onze samenleving komt tot stilstand, maar de natuur draait gewoon door. En wat is ze mooi! Al meerdere jaren op rij probeer ik rond deze tijd foto’s te maken van mijn gezin in de boomgaard. En ’s avonds is het daar heerlijk rustig. Geniet van elkaar en van de kleine dingetjes om ons heen #StaySave

A DAY IN THE LIFE – 3 ANGELA STOUTEN

De derde serie die we plaatsen, is van Angela Stouten uit Apeldoorn.

Angela Stouten: wat mij bezighoudt in deze bizarre tijden…
Door het wegvallen van mijn dagelijkse ritme merkte ik al gauw dat er onrust in mijn hoofd ontstond. Zorgen maken over de toekomst, gaan alle gave foto-opdrachten straks weer door. Kan ik straks nog naar al die leuke schoolkinderen die ik zou gaan fotograferen. 

Door ’s morgens vroeg op te staan en erop uitgaan, de zonsopgang fotograferen ergens op de Veluwe gaf dat een rust. Alleen de geluiden van de natuur om je heen, elke dag weer een nieuwe zonsopgang. Het geeft me ook nog het vrije gevoel ondanks dat we daar nu in beperkt worden. De foto’s plaats ik op mijn Instagram feed. Dit heeft er inmiddels voor gezorgd dat een van de foto’s gebruikt is voor een rouwkaart. Dat ik met zo iets kleins als het leveren van een natuurfoto iets kan bijdrage aan deze verdrietige periode voor velen van ons maakt het dat ik elke morgen erop uit ga, camera mee en genieten!

A DAY IN THE LIFE – 2 TAMARA KRIJKAMP

De tweede serie die we plaatsen, is van Tamara Krijkamp uit Koog aan de Zaan.

Tamara Krijkamp – Berenjacht: wat mij bezighoudt in deze bizarre tijden…

Ik kan enorm genieten van alle mooie acties die nu bedacht worden om iedereen een hart onder de riem te steken. Zo ontstond er ineens een heuse berenjacht in Nederland. In alle straten zie je wel ergens een beer voor het raam zitten. Een idee om de kleine kinderen die een rondje om maken met hun papa of mama iets te doen te geven.

Ook bij ons staat de beer voor het raam en gaan we regelmatig een rondje om met de afstreepkaart om te tellen hoeveel we er hebben gezien. Staat er bij jullie ook al eentje voor het raam?

A DAY IN THE LIFE – 1 SUZANNE VERHAGEN

In onze “Verras opa-oma week” kicken we, heel toepasselijk, off met een prachtserie van onze Suzanne uit Tilburg.

Suzanne Verhagen: Wat mij bezighoudt in deze bizarre tijden.
Mijn lieve, zelfstandig wonende, opa (90) en oma (88) hebben dagelijks wat extra hulp nodig nu de zorg zo hard moet werken op andere plekken. Daarom springen wij als familie beurtelings bij om wat kleine klusjes te doen.

En elke keer als ik er ben valt één ding zo enorm op; Ze slaan zich zo dapper door deze periode met z’n tweetjes. Houden zich aan hun ritme, de taakjes, het voor elkaar zorgen, en vooral.. Genieten van geluk, want dat zit in hele kleine dingen… Stay safe iedereen, en pas op elkaar!

“Hoe worden jullie fotocadeaus gemaakt?”

In deze video laat HQ-member Ilona je zien hoe een aantal van onze fotocadeaus wordt gemaakt.

Fotocadeaus zijn het ideale cadeau als je bijvoorbeeld opa of oma wilt verrassen, maar zijn ook perfect om duidelijk te laten zien “dit is van MIJ!”. Nooit meer twijfel of die zwem- of sportspullen van jou zijn, als je ze meeneemt in je eigen SGoolfotoTAS!

SGoolfoto Award 2019

Begin 2019 vond de eerste SGoolfoto Award plaats. Deze Award is een jaarlijks terugkerende (interne) wedstrijd, waarbij we onze teamleden uitdagen hun allermooiste foto van het voorgaande jaar in te sturen. Alle fotografen mogen de (anoniem) ingestuurde foto’s beoordelen en zo kiezen ze samen wie er met de Award vandoor gaat.

Afgelopen jaar won Astrid de Wilde de Award. Wie zou er dit jaar met de Award vandoor gaan?