Schoolfotograaf Kelly van der Dussen

Kelly van der Dussen, geboren in 1983 en woont samen met  Martijn op de Veluwe in het mooie Ermelo. Ze geniet van het contact met mensen, van een glimlach van een kind of de kwispelende staart van een hond. Naast haar werk brengt zij graag tijd door met haar vriend, familie en vrienden. Mooie gesprekken voeren onder het genot van een lekker thee’tje, een wijntje en/of een lekker (glutenvrij) hapje. Bowlen, snowboarden en hardlopen zijn de sporten die ze graag doet, net als reizen met de camper, mooie plekken ontdekken of op een terrasje zitten in de zon. Kelly houdt van de natuur en mooie wandelingen maken. Ze komt dan tot rust en geniet tegelijk van al het moois wat de Veluwe te bieden heeft.


Heb je een opleiding fotografie gevolgd?
Ja, ik heb de opleiding vakfotograaf gevolgd op de fotovakschool in Apeldoorn. Daarnaast probeer ik 1 of 2 keer per jaar een workshop te volgen.

Wat was tot nu toe je leukste opdracht?
Dat was een fotoshoot van een vriendin van mij. Zij was zwanger en ik heb haar om de vijf weken gefotografeerd in een kubus. De laatste serie foto’s is gemaakt na haar bevalling, met haar dochter in haar armen. Het is mooi om een zwangerschap op deze manier vast te mogen leggen. Na ruim 9 maanden was de foto compleet en heb ik er een speels overzicht van gemaakt. Papa wist hier niks van en had de tranen in zijn ogen toen hij de foto kreeg, dat was prachtig! De foto is eventueel op mijn website te bekijken (http://www.smartpics.nl/kubusfotografie)

Hoe ben je bij schoolfotografie terecht gekomen?
Via Astrid. Ik heb Astrid ontmoet bij een workshop bruidsfotografie. Ik werd enthousiast van haar verhaal over de manier waarop sgoolfotografie werkt. En ben toen verder gaan informeren en heb een dagje meegelopen met Astrid. Het enthousiasme werd alleen maar groter en inmiddels behoor ik zelf nu ook bij het team van enthousiaste schoolfotografen, erg leuk!

schoolfoto

Wat vind je moeilijk aan fotografie
Dat er mensen zijn die denken dat het makkelijk verdienen is. Het is gewoon keihard werken en mensen hebben geen idee welke (aanschaf)kosten er allemaal bij komen kijken. Maar toch zou ik nu niet anders willen. Er zijn zoveel leuke dingen aan mijn vak!

Wat is het leukste dat je ooit hebt meegemaakt op een school?
Dat er een jongetje huilend en verlegen voor mijn camera kwam staan en ik dacht… “ok, dit wordt een mooie uitdaging”. En vervolgens door interactie en grapjes kregen we toch die brede glimlach en hij verliet letterlijk dansend de ruimte, dat is echt fantastisch!

Wie is je grote voorbeeld?
Ik heb niet echt één groot voorbeeld.  Er zijn collega fotografen die ik met veel plezier volg op Facebook en ik vind gesprekken met andere ondernemers erg leerzaam. Samen vormen ze voor mij een groot voorbeeld.

Wat wil je absoluut nog bereiken?
Ik zou het erg leuk vinden om een boek uit te brengen, een combinatie van mijn foto’s en mooie verhalen. 

Ben je ambitieus?
Ja, dat denk ik wel. Ik kan moeilijk stilzitten en bedenk nieuwe dingen om te gaan doen. Ook volg ik graag workshops om bij te blijven. En als het iets rustiger is ga ik langs bij bedrijven om te kijken of ik iets voor ze kan betekenen.

Welke BNN’er zou je graag willen fotograferen en waarom?
Dirk Zeelenberg… Ik denk namelijk dat ik ontzettend met hem kan lachen! Tevens heeft hij veel verschillende gezichtsuitdrukkingen, daar kan ik wel wat mee.
Maar hij lijkt mij gewoon ook zo leuk, ik word altijd al vrolijk als ik naar hem kijk. Het programma ‘Chantal blijft slapen’ met Dirk heeft dat gevoel alleen nog maar versterkt. Ik maak niet veel selfies, maar met Dirk voor de camera veranderd dat, dan kruip ik er graag even bij voor een foto van ons samen…

Over 10 jaar zie ik mijzelf…
Geen idee, ik kijk niet zover vooruit. Ik doe op dit moment wat ik leuk vind en geniet van iedere dag met de mensen die ik liefheb. Dat is voor mij het belangrijkste. En ik hoop dat ik dat nog lang mag doen.

 

Interesse in een samenwerking

met Kelly?

Laat hier je e-mailadres achter en we sturen je zo snel mogelijk meer informatie over het werk van Kelly toe.