Rieneke woont in De Goorn, Noord Holland. Ze is getrouwd met Christian en moeder van Robine (2010) en Merijn (2013). Ze houdt van wandelen, spelletjes en tijd doorbrengen met haar gezin en vrienden.

Je bent eigenaar van Studio Huppekee, Rieneke Blank Fotografie en Tromper. Wat is de geschiedenis van deze  ondernemingen?

Een aantal jaren geleden ben ik als freelance grafisch vormgever onder de naam Studio Huppekee begonnen. Als vormgever heb ik mij vooral op geboorte- en familiedrukwerk gericht. Er was steeds meer vraag naar fotografie. Dit sprak mij zo aan dat ik mij hier verder in gespecialiseerd heb onder de naam Rieneke Blank Fotografie.

Ik onderhield ook de webshop en logistiek van Tromper (babyrompers met T-shirts inéén). In 2014 kreeg ik de kans om de shop over te nemen. Voor mij een leuke combinatie met Studio Huppekee en Rieneke Blank fotografie

Je bent een echte ondernemer. Wat vind je er leuk aan?

Ik kan mijn eigen tijd indelen, ideeën ontwikkelen en daarbij lekker creatief bezig zijn. Bovendien ben ik als ondernemer nu verantwoordelijk voor mijn eigen kwaliteit en succes.

En wat vind je niet zo leuk?

Sommige dagen spreek ik bijna niemand. Gelukkig maken de Sgoolfotografiedagen en andere fotoshoots veel goed!

Hoe ben je bij Sgoolfotografie terechtgekomen?

Sgoolfotografie kwam bij mijn dochtertje op school. Toen dacht ik: Dat wil ik ook!

Welke fotografie opdrachten krijg je vaak?

Mijn expertise is newborn- en kinderfotografie. Ik maak natuurlijke, spontane portretten zonder al te veel poespas. Fotoshoots maak ik meestal bij de mensen thuis in de eigen omgeving. Kinderen voelen zich dan het meest op hun gemak. Daarnaast fotografeer ik ook veel in de vrije natuur.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Elke dag is anders voor mij, lekker veel afwisseling. De ene dag ben ik bezig met het ontwerpen van kaartjes en de ander dag foto’s aan het bewerken. En natuurlijk Tromper bestellingen klaarmaken en versturen. De periodes met Sgoolfotografie zijn erg leuk maar ook druk. Daarna is het altijd weer fijn om even bij te tanken en nieuwe ideeën uit te werken.

Wat inspireert jou?

Ik ben altijd meteen verliefd op een stoere, oude urban-omgeving. Een vervallen gebouw of verwilderde natuur, gaaf! Dit geeft mij inspiratie en leidt gelijk tot nieuwe ideeën. Ook is het altijd erg leuk als kinderen lekker zichzelf zijn en mij nieuwe inspiratie geven.

Wat is het leukste dat je ooit heb meegemaakt als Sgoolfotograaf?

Het blijft bijzonder als kinderen je fluisterend aanwijzen in een winkel als ‘de schoolfotograaf’. Je voelt je dan heel even een bekende Nederlander.

Waarom zijn onderstaande foto’s jouw favoriet?

Op deze foto’s ontpoppen de kinderen zich als echte fotomodellen. Dit levert spontane en vrolijke kiekjes op. Dan besef ik: Ik heb echt de mooiste baan!

Over 10 jaar zie ik mijzelf…

Als de favoriete schoolfotograaf in de kop van Noord-Holland en toch gewoon die gezellig spontane en nuchtere vrouw.