Djodie van de Grift uit Almere, woont samen met haar verloofde Matthew en twee kinderen. Ze is dol op de natuur. Ze zou graag één van de natuurfotografen van National Geographic willen zijn.

Hoe is je carrière begonnen?

Het begon met natuurfotografie. Met mijn instapcamera op de automatische stand lag ik urenlang in hutjes te wachten op vogels. Of lag ik op mijn buik, in de blubber, een paddestoel te fotograferen. Ik liep al vrij snel tegen de beperkingen van de automatische stand aan. Toen ben ik mij gaan verdiepen in fotografie. Ik heb veel geleerd door veel te oefenen.

Wilde je altijd al families en kinderen fotograferen?

Niet speciaal, het is zo gegroeid. In het begin oefende ik veel op zwangere vriendinnen en hun kinderen. Ik zag hoe waardevol de herinneringen voor ze zijn. Toen wist ik dat ik dit graag voor mensen wil doen. Daar vanuit is het verder gegroeid.

 

Waar kan je echt van genieten?

Alle heerlijke smoeltjes die ik voor mijn camera krijg! Kinderen zijn lekker eerlijk. Ik vind het ook prachtig als je verlegen kinderen uit hun schulp krijgt en vastlegt hoe ze echt zijn.

Wie is je grote voorbeeld?

Ik vind heel veel fotografen goed in wat ze doen. Maar ik zou vooral graag één van de natuurfotografen van National Geographic willen zijn. Al die prachtige reizen en beelden die ze maken.

 

Wat maakt schoolfotografie voor jou bijzonder?

Ik fotografeerde eens twee zusjes die totaal niet meewerkten. Ze waren alleen maar aan het giebelen. Toen de moeder de foto's zag barstte ze in tranen uit, haar dochters stonden precies zo op de foto als ze zijn. Er hangt van die foto nu een grote canvas in de woonkamer.

Waar droom je van?

Een mooie grote studio aan huis voor de kleuters, peuters en ‘newborns’ die ik, naast schoolfotografie, ook fotografeer. En vooral genieten van het feit dat ik de leukste baan ter wereld heb!