Astrid Epping, een pittige dame uit Woerden. Haar grootste supporters zijn haar man en drie kinderen. Met haar eigenwijze stijl is ze altijd op zoek naar een onderscheidend plaatje.

Je bent een allround fotograaf, wat vind je het leukst?
Het is voor mij een uitdaging om mensen of dieren op een bijzondere manier vast te leggen.  Zo heb ik bijvoorbeeld laatst een alternatieve bruiloft vastgelegd. Dat was heel bijzonder. Op een van de foto’s hangt de bruid achter de auto aan. Ik mocht van het bruidspaar creatief helemaal los gaan. Heerlijk!

Wat is je beste eigenschap en helpt het jou in je vak? 
Mijn perfectionisme helpt me zoeken naar een mooier beeld. Ik doe het goed of ik doe het niet.

Wat zit er in je cameratas?
Uiteraard mijn onafscheidelijke Nikon camera. En naast alle lenzen en onderdelen ook snoetenpoetsers en bijvoorbeeld veiligheidsspelden.

Hoe zorg je ervoor dat een model ontspannen is tijdens een fotoshoot?
Ik praat makkelijk. Door mijn oprechte interesse vertellen mensen mij vaak van alles. Door deze interactie komen mijn modellen oprecht en natuurgetrouw op de foto.

Waar word je blij van tijdens je werk? 
Tijdens een workshop vroeg ik het model of ik haar samen met haar moeder mocht fotograferen. Haar moeder stond trots aan de zijkant mee te kijken. Dit zijn uiteindelijk mijn mooiste foto’s van de workshop geworden. Voor moeder en dochter zijn dit hele dierbare foto's.

 

Wat doe je graag in je vrije tijd?
Foto's maken! Mijn man Sander speelt in een band, ik ga regelmatig mee om ze in actie te fotograferen. Ik kan ook ongelooflijk genieten van mijn lieve gezin. Gewoon lekker thuis rommelen of met goed weer naar onze favoriete strandtent in Scheveningen. Met mijn vriendinnen lopen we zo ongeveer elke escape room van Nederland af.

Die leuke mensen van Kidsproof.nl hebben onze fotograaf Astrid ook uitgehoord over haar tips and tricks voor kinderfotografie en leuke uitjes met kinderen in haar regio. Ben jij hier ook benieuwd naar? Klik dan hier om het hele blog te lezen.