Ania Liesting, geboren in Ostrów Wielkopolski, een kleine stad in Polen. Nu woont ze in het kleine dorpje Lomm in de buurt van Venlo. In 2002 leerde ze Marcel kennen en was het liefde op het eerste gezicht. Een jaar later kwam ze naar Nederland. Nu zijn ze getrouwd en hebben ze samen een zoon Ryan.

Waarom fotografie?
Het liefst wil ik elk moment in mijn leven onthouden. Alles verandert zo snel. Met fotografie kan ik het dagelijkse leven vastleggen en zo de belangrijke momenten koesteren.

Heb je een fotografie-opleiding gedaan?
Ik heb een basisopleiding fotografie gedaan maar sinds 2016 ben ik met een vervolgstudie bezig, Photographic Design bij de Fotovakschool in Apeldoorn. We zijn veel bezig met verhaal achter de foto, het concept. Dat vind ik heel interessant!

Waarom is schoolfotografie belangrijk?

Het is het gevoel dat ik krijg als ik naar de foto’s van mijn zoon Ryan kijk, maar ook als ik de portretten van Sgoolfotografie aan het bewerken ben. Ik word erg blij van deze foto’s en ook trots dat ik de kinderen, zo puur,   jong en mooi voor altijd vast kan leggen. Tastbare herinneringen maken. Ze groeien zo snel. Juist nu, wanneer iedereen foto’s met een mobiel maakt, lijkt fotografie zijn waarde te verliezen. Door de hoeveelheid van digitale foto’s verdwalen alle herinneringen ergens op een harde schijf. Niemand kijkt er meer naar. Schoolfotografie is anders. De foto’s worden vaak afgedrukt en bewaard, elk jaar weer.

Wat herinner jij, je van de basisschool?
Ik weet nog wel dat we hele strenge juffen hadden en dat ik het buitenspelen het leukste vond.

Waar droomde je als kind van?
Oh, ik droomde van alles en dat veranderde erg vaak. Ik wilde bijvoorbeeld zangeres, danseres, actrice, superheldin, racer, voetbalster, dierenarts en kunstenaar worden.

Wat doe je als je niet aan het fotograferen bent?
Als ik alleen ben ga ik graag wandelen met ons hondje Kira, bezoek ik een museum, zet ik Netflix aan, luister ik naar muziek of lees ik een boek. Ik houd er niet zo van om dingen te plannen. Ik doe het liefst spontaan iets met mijn gezin en vrienden.

Wat zit er in je cameratas?
Heel veel! Twee Canon camerabodies, twee lenzen, batterijen, sd-kaarten, reportageflitser, snoepjes, kabels, zakdoeken, sokpoppen en veel meer.

Hoe combineer je je gezin met je onregelmatige werk als fotograaf?
Het is altijd wat puzzelen, zeker als ik vroeg op pad moet, maar met hulp van familie en vrienden lukt het goed.

Hoe zie je jezelf graag over 10 jaar? 
Het liefst ergens aan de zee, waar heel veel ruimte en rust is... En hopelijk ben ik dan bezig met mooie fotografie projecten.

Die leuke mensen van Kidsproof.nl hebben onze fotograaf Ania ook uitgehoord over haar tips and tricks voor kinderfotografie en leuke uitjes met kinderen in haar regio. Ben jij hier ook benieuwd naar? Klik dan hier om het hele blog te lezen.

Wil je graag een informatiepakket over onze werkwijze en producten ontvangen? Laat je gegevens achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact met jullie op!


Klik hier als je een vraag hebt voor ons serviceteam.

Ik ga hierbij akkoord met het privacy statement.